Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist

”Nu alerga după fericire și nu-ți fie frică de singurătate”. 5 reguli ale unei persoane fericite de la dr. Mihail Litvak

Cartea „Aikido psihologic” de Mihail Litvak este un bestseller, care a fost tradus în peste 300 de limbi ale lumii. Metodele sale sunt folosite cu succes de cei mai renumiți antrenori atât de la noi, cât și din străinătate.

Formulele fericirii, armoniei și succesului recomandate de Mihail Litvak nu își pierd relevanța. Și, cred încă multe decenii vor fi cele mai universale rețete pentru sănătatea psihologică.

Dacă încă nu ați citit cartea „Aikido psihologic”, vă recomand să o faceți. Cei care cunosc aikido sunt conștienți de principiul său: evitarea conflictului. Pentru că orice conflict: cu familia, colegii, cu tine însuți – te aruncă cu mult înapoi.

5 reguli ale unei persoane fericite de la dr. Mihail Litvak

1.„Cele mai bune lucruri le facem în singurătate.”
Este suficient să spunem cuvântul „singurătate” și subconștientul ne desenează imaginea unei persoane inutile, uitate, abandonate. Dar uneori, motivul singurătății noastre – suntem noi înșine. Pretențiile constante, plângerile, starea de spirit proastă și nu mai rămâne niciun om alături de noi.

2.„Nu alerga după fericire. Pot să-ți sugerez locul unde este fericirea ta – acesta ești tu însuți.”

Dacă ai fost atent, în Biblie nu există niciun concept despre fericire. Există bucuria. Doar învățând să te bucuri de fiecare lucru mic, te poți simți cu adevărat fericit. Pentru că, în sfârșit începi să obții plăcere. Și oare acesta nu este principalul semn al fericirii?

3.„Dacă omul nu poate spune nimic pozitiv despre sine, dar vrea neapărat să spună ceva, atunci el va spune lucruri rele despre ceilalți”.Dacă îți place de tine, ești sigur că ești o persoană bună și cinstită, oare negativismul cuiva poate schimba acest lucru? De regulă, bârfele aparțin celor jigniți și nerealizați. Dar dacă, totuși, astfel de judecăți te ating, atunci stabilește-ți un obiectiv și atinge-l. Și vei vedea cum nu te va mai interesa ce spun ceilalți, când începi să fii mândru de tine.

4.“Nu cunosc calea spre succes. Dar știu calea spre eșec – aceasta este dorința de a fi pe placul tuturor.”

Este imposibil să-i mulțumești pe toți. Este ca și cum ai încerca să ajungi orizontul. La fel de inutil și de neatins. Încercând să te „potrivești”, riști să te pierzi și să-ți irosești viața în zadar.

5.“Vrei să-ți cunoști principalul dușman? Uită-te în oglindă. Dacă îi vei face față, ceilalți vor dispărea.”
Toți cei mai răi dragoni sunt în interiorul nostru. Fricile noastre interioare, tabuurile inventate și zidurile ridicate ne împiedică să avansăm, să ne facem planuri și să ne realizăm visurile.

Doar tu ești vinovat de toate eșecurile tale, nimeni altul. De îndată ce vine această înțelegere, vine și oportunitatea de a rupe cercul vicios. După ce te-ai învins pe tine, ți-ai învins frica, lenea și inerția, toate celelalte vor dispărea.
Sursa: relatii.net/2021/05/15/nu-alerga-dupa-fericire-si-nu-ti-fie-frica-de-singuratate-5-reguli-ale-unei-persoane-fericite-de-la-dr-mihail-litvak/

loading...

Add comment