Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist
alimente-pentru-creier

9 alimente care îmbunătățesc vederea și funcția creierului

Ceea ce mâncăm are un rol important în sănătatea creierului.Alimentele pentru creier sunt cele care sunt bogate în antioxidanți, grăsimi sănătoase, vitamine și minerale. Acestea oferă creierului energie și ajută la protejarea celulelor creierului, ceea ce ajută la prevenirea dezvoltării bolilor creierului.Iată în continuare o listă cu nouă alimente care îmbunătățesc vederea și funcția creierului.Un pas important în a proteja prețiosul simț al văzului este să luați pași atenți în jurul dietei.

 1. Pește.
  Peștii cum ar fi somonul, tonul, sardinele și macroul sunt bogați în acizi grași omega-3, care pot ajuta la protejarea împotriva ochilor uscați, degenerescenței maculare și chiar a cataractei. și totodată promovează sănătatea creierului.
 2. Ouă.
  Vitaminele și nutrienții din ouă, inclusiv luteina și vitamina A pot proteja împotriva orbirii nocturne și a ochilor uscați, promovează sănătatea creierului și funcționarea ochilor.
 3. Nuci.
  Fisticul, nucile, migdalele sunt bogate în acizi grași omega-3 și vitamina E care întăresc vasele de sânge din creier și îmbunătățesc sănătatea ochilor.
 4. Verdețuri.
  Spanacul, varza kale sunt doar câteva dintre verdețurile bune.Acestea sunt pline de luteină și zeaxantină, pigmenți importanți ai plantelor care pot ajuta la stoparea dezvoltării degenerescenței maculare și a cataractei. Broccoli, mazărea și avocado sunt, de asemenea, surse bune ale acestui puternic duo antioxidant.
 5. Semințe de floarea soarelui.
  Acestea sunt surse bune de vitamina E și zinc, care ajută la menținerea ochilor sănătoși și lipsiți de boli.
 6. Ciocolata neagră.
  Pe lângă aroma și gustul delicios pe care îl are ciocolata, aceasta are și beneficii pentru sănătate.Cu cât are mai multă cacao, cu atât este mai sănătoasă.Cacao poate crește fluxul sanguin cerebral și oxigenarea sângelui cerebral – în plus, poate ajuta la scăderea tensiunii arteriale și a stresului oxidativ în creier și inimă.
 7. Uleiul de măsline extravirgin.
  Uleiul de măsline extravirgin este printre alimentele recomandate pentru creier datorită antioxidanților puternici pe care îi furnizează, cunoscuți sub numele de polifenoli, precum și grăsimilor mononesaturate sănătoase.
 8. Afine.
  Afinele conțin o serie de antioxidanți care acționează atât împotriva stresului oxidativ, cât și împotriva inflamației, condiții care pot contribui la îmbătrânirea creierului și la bolile neurodegenerative.
 9. Vita.
  Carnea de vită slabă, consumată cu moderație poate îmbunătăți sănătatea ochilor.Carnea de vită conține zinc, care ajută organismul să absoarbă vitamina și poate juca un rol în reducerea riscului de degenerescență maculară avansată legată de vârstă.

În concluzie, acestea sunt alimentele de top bune pentru sănătatea creierului și îmbunătățirea vederii.Aceste alimente pentru creier pline de nutrienți luptă împotriva bolilor și protejează celulele creierului furnizând antioxidanți, vitamine și minerale, care pot ajuta la memorie, la concentrare, o dispoziție pozitivă și o „conexiune intestin-creier” mai bună.

loading...

Add comment