Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist

Mersul pe jos,extrem de benefic pentru creier

Poate că nimic nu este mai important pentru sănătatea și bunăstarea dvs. generală decât exercițiile fizice. Este un adevăr pe care îl știți deja, dar care nu vi-l amintiți prea des.Exercițiile fizice sunt esențiale pentru menținerea mușchilor și articulațiilor puternice și sunt vitale pentru creierul tău.Numeroase studii au demonstrat efectele pozitive ale mersului pe jos asupra creierului. Nu te ajută doar să pierzi în greutate, ci este benefic și pentru creier. Este esențial pentru un creier inteligent și un creier care se simte fericit.

Conform unui studiu realizat la Universitatea din Columbia Britanică, capacitatea creării de informații și memoria creierului se îmbunătățesc cu doar 20-30 de minute de mers pe jos zilnic.Hipocampul, o parte a creierului strâns legată de memorie și învățare, devine din ce în ce mai mare.Se pare că exercițiul ajută celulele stem din hipocamp să se divizeze și să crească.De asemenea, mersul pe jos îmbunătățește plasticitatea creierului, extinzând și conectând rețeaua de conexiuni prin creșterea fluxului de sânge la creier.

Un alt efect major al mersului pe jos este că promovează producția de neurotropine și neurotransmițători precum dopamina, serotonina și norepinefrina, punând creierul într-o stare plăcută și fericită.Exercițiul este un remarcabil reductor de stres – chiar și cea mai simplă mișcare neutralizează hormonii de stres și stimulează sistemul nervos parasimpatic.Exercițiile mai complexe care implică coordonare, echilibru și mișcări diverse stimulează simultan mai multe zone ale creierului, consolidând conexiunile dintre ele.Cu alte cuvinte, exercițiul este esențial pentru optimizarea funcției creierului.

Mersul pe jos este unul dintre cele mai eficiente și simple exerciții cerebrale este ceva pe care îl facem în mod natural.Făcând un singur pas, mișcă peste 200 de oase și 600 de mușchi în corpul uman și necesită multiple funcții ale creierului pentru ca toate acestea să se întâmple simultan. Plimbarea, pe scurt, este un exercițiu avansat al creierului.În timp ce ne plimbăm are loc un schimb continuu de semnale complexe între picioare și creier.Poate că acum, după ce ați citit toate aceste lucruri, veți adopta obiceiul de a merge pe jos în fiecare zi, pentru cel puțin o jumătate de oră.

loading...