Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist

Ierburi care tratează reumatismul

Iată câteva ierburi și mirodenii care vă pot ajuta în tratarea reumatismului.

Ghimbirul

Ghimbirul este cunoscut pentru diferite beneficii pentru sănătate, printre care regăsim și durerile articulaare și inflamațiile provocate de artrită. Secretul constă într-un element numit gingerol, compusul din ghimbir, care îi dă aromă și unele proprietăți antiinflamatorii.

Curcuma

Studiile pe animale au arătat că uleiurile esențiale de curcumă au proprietăți anti-artrite. Cercetătorii de la o Universitate din Texas au descoperit că acest remediu natural poate avea proprietăți antibacteriene și anti-canceroase și proprietăți antiinflamatorii care ar putea ajuta cu artrita reumatoidă.Atât turmericul, cât și curcumina, două părți ale aceleiași plante, au o activitate antiinflamatoare foarte puternică și pot fi utilizate pentru tratamentul inflamației , în special articulațiilor.

Scorțișoara

 

În China și India, scoarța de scorțișoară este folosită pentru a face remedii naturale, cum ar fi pudrele și ceaiurile medicinale.Scorțișoara poate avea anumite proprietăți care luptă împotriva inflamație. Scortisoara este o planta fierbinte, foarte folositoare pentru dureri, mai ales pentru durerile acelea care le avem când se schimbă vremea. Sorțișoară poate fi o opțiune bună, dar cu moderatie. Dozele mai mari de condiment ar putea interfera cu coagularea sângelui.

Usturoiul

Usturoiul proaspăt poate ușura durerea artritei reumatoide. Un studiu publicat în august 2013 în revista Food a arătat că usturoiul are efecte antiinflamatorii semnificative deoarece inhibă producerea de substanțe pro-inflamatorii cunoscute sub denumirea de citokine.

Piperul negru

Piperul este utilizat pe scară largă pentru combaterea durerii și umflăturii în remediile naturale tradiționale. De exemplu, capsaicina, substanța care dă ardeilor iuți efectul de iuțeală, este folosită în geluri și creme ca tratament de artrită. Multe dintre proprietățile antiinflamatorii găsite în capsaicină se regăsesc și în piperul negru.

loading...

Add comment