Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist
varza-rosie-buna-pentru-colesterol-mare

Varza roșie – un inamic de temut al colesterolului crescut

Varza roșie ajută la scăderea colesterolului. Este concluzia unui studiu publicat în octombrie 2019 în jurnalul „Clinical Phytoscience”.Cercetătorii arabi au investigat efectele consumului de varză roșie pe iepuri cu hipercolesterolemie. Au obținut rezultate promițătoare.

Varza Roșie – Combatantul Eficient împotriva Colesterolului Ridicat

Colesterolul crescut este o problemă frecventă în societatea modernă, cu repercusiuni serioase asupra sănătății cardiovasculare. Cu toate acestea, există alimente care pot fi aliate în lupta împotriva acestui dezechilibru, iar varza roșie este un exemplu surprinzător de eficient în această privință.

Proprietățile Varzei Roșii în Reducerea Colesterolului:

1. Conținutul ridicat de antioxidanți: Varza roșie este bogată în antioxidanți, în special antocianine, care au demonstrat capacitatea de a reduce nivelul de colesterol LDL (cel rău) din sânge și de a îmbunătăți echilibrul lipidic.

2. Fibrele solubile: Această varietate de varză este o sursă excelentă de fibre solubile, cum ar fi pectina. Aceste fibre se leagă de colesterolul din tractul digestiv și îl elimină din corp, contribuind la scăderea nivelului de colesterol.

3. Fitonutrienții și vitaminele: Varza roșie conține o gamă variată de fitonutrienți și vitamine, cum ar fi vitamina C și K, care sprijină sănătatea cardiovasculară și pot reduce riscul de acumulare a colesterolului.

Cum să incluzi Varza Roșie în Dietă:

  • Consum crud sau gătit: Poate fi consumată atât crudă, în salate sau în amestecuri, cât și gătită, în diverse preparate culinare.
  • Murată sau fermentată: Varza roșie poate fi pregătită sub formă de murături sau fermentată, menținându-și beneficiile nutriționale și adăugând o notă delicioasă în alimentație.
  • Salate colorate: Adaugă varză roșie în salatele tale alături de alte legume pentru a obține un plus de nutrienți și a spori gustul.
  • Gătirea în diverse preparate: Folosește varza roșie în supe, tocane sau chiar în rolls-uri vegane pentru a diversifica gusturile și a oferi beneficii pentru sănătatea inimii.

Varza roșie reprezintă nu doar o alegere delicioasă pentru masă, ci și un aliat puternic în lupta împotriva nivelului crescut de colesterol. Integrarea acestei legume în dieta ta zilnică poate aduce multiple beneficii pentru sănătatea inimii și poate contribui la menținerea unui echilibru sănătos al colesterolului. Consultă un specialist în nutriție pentru a integra varza roșie în mod corespunzător în dieta ta.

loading...

Add comment