Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist

Foamea este ca un mușchi, care trebuie antrenat – sfaturi pentru cei care vor să slăbească de la nutriționistul Mihaela Bilic.

Mihaela Bilic este un medic nutriționist care se detașează de alți dieteticieni prin sfaturile pe care le dă legat de dietă și pierderea în greutate. Spre deosebire de principiile alimentare „convenționale”, dr. Bilic preferă o abordare ceva mai relaxată asupra modului de a mânca.

Ea însăși are un regim alimentar atipic, care o ajută să se mențină în formă și să păstreze o relație „normală” cu mâncarea. Fără excese, fără emoții, fără pofte, fără capricii, fără compromisuri. Dr. Mihaela Bilic mărturisește că dimineața nu obișnuiește să mănânce aproape nimic. Bea o cafea cu lapte și rezistă până la prânz sau până seara.

Le sfătuiește pe femei să nu răspundă impulsului de a mânca imediat când se trezesc.Cei mai mulți dintre noi ne dăm jos din pat și ne îndreptăm direct spre frigider. Facem acest lucru din obișnuință, din dorința de a mânca, și nu de foame. Este bine să lăsăm organismul să se dezmeticească după ce ne trezim și să îi ascultăm nevoile. Senzația de foame poate să apară foarte târziu, spre amiază.

„Cum spun francezii, foamea este ca un mușchi, care trebuie antrenat. Abia la o intensitate de nota 6-7 să mâncăm. Deci dacă avem o foame de nota 2-3, nu merită. Haideți să ne întărim un pic această toleranță la foame și să ajungem să mâncăm când lucrurile sunt de-adevărat serioase”.

Legat de numărul de mese pe zi, dr. Bilic susține că adulții pot rezista foarte bine doar două mese pe zi, sau chiar numai cu una. Ea însăși mănâncă de multe ori doar seara, când ajunge acasă. Indiferent de oră.Copiii sunt cei care au nevoie de trei mese principale și de două gustări. Dieta celor mari trebuie să fie adaptată nevoilor lor. Este bine ca între mese să existe o pauză de 5 ore. În momentul în care mâncăm des, organismul nu mai consumă deloc din rezervele de grăsime. De aceea nici nu avem cum să slăbim. Chiar și femeile slabe vor observa că după o anumită vârstă încep să aibă probleme cu greutatea. Asta din cauză că nu mai au acel metabolism rapid ca în tinerețe. El începe să încetinească puțin câte puțin. De aceea și numărul meselor trebuie reduse. Un mod sigur și sănătos de a slăbi este să mănânci doar ciorbe. Acestea conțin mult lichid. Ciorbele satură repede și țin mult timp de foame.Un alt truc care ne poate ajuta să mâncăm mai puțin și să ne săturăm mai repede este să bem apă în timpul mesei.

Cum trebuie să arate farfuria ideală.
Farfuria ideală pentru o persoană normală trebuie să fie compartimentată astfel:
50% legume
25% proteine (carne, pește, ouă, lactate)
25% făinoase (pâine, paste, cartofi, orez)

Pentru o persoană care are probleme cu greutatea și trebuie să slăbească, această farfurie va fi împărțită doar în două categorii: proteine și legume, în proporții egale. Făinoasele și zahărul trebuie să dispară din alimentație. Proteinele conțin calorii negative care nu îngrașă. Datorită faptului că se digeră mai greu, țin de foame. Acest lucru înseamnă că vom sătui mai mult timp și chiar vom avea nevoie de mai puține alimente. Legumele sunt foarte bogate în apă (undeva în jur de 80-90%) și nu au grăsimi.Este important să nu depășim cantitatea necesară. Orice exces îngrașă, chiar și dacă acest exces este alcătuit doar din legume. Un alt aspect de care trebuie să ținem cont este diversitatea alimentelor.
Sursa: lataifas.ro/alimentatie-sanatoasa/147873/foamea-este-ca-un-muschi-care-trebuie-antrenat-sfaturi-pentru-cei-care-vor-sa-slabeasca-de-la-nutritionistul-mihaela-bilic/

loading...

Add comment