Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist

„O bătrână din Brașov,izolată în casă:Vă rog,îmi este foame.Vă dau banii când iau pensia”.

O bătrână din Brașov, care stă izolată în casă, a rămas fără mâncare și bani.Ea a cerut ajutorul unei femei pe care a observat-o pe stradă, în fața blocului în care locuiește.Apoi, femeie căreia i-a cerut bătrâna ajutorul a povestit toată întâmplarea dureroasă pe o rețea de socializare.

„Îmi este tare greu. Am trăit acum cateva minute o durere apăsătoare. Am ieșit să-mi iau ceva dulciuri, pâine și fructe. Vis-a vis de unde locuiesc eu este un non-stop,la parterul blocului de pe strada „Constructorilor” nr 2.Inainte să ajung ,de la o fereastră m-a strigat o doamnă in vârstă :”Vă rog din suflet! Imi este foame! Nu am bani.

Am terminat tot ce aveam. O pâine imi luați și mie. Sunt singură și am 83 de ani. Stau la apartamentul… Vă dau banii cand iau pensia in 14″.M-am cutremurat cu suflet, cu trup și minte. Intr-un bloc cu atâtea apartamente și atăți vecini.. Doamne, dă – mi răbdare!Și eu care credeam că am vazut și auzit destule. Nici nu am avut putere să ii răspund.

Am intrat in magazinul de lângă scara blocului.Vânzatoarea era o nouă angajată. Nu știa de soarta bunicuței.Am cumpărat ce am crezut de cuviință, ulei, zahar, cateva conserve, cartofi, brânză, încadrându-mă la ceea ce aveam in buzunar. Am sunat la interfon și am intrat.Bunicuța, chircită de bătrânețe și de boală, se sprijinea cu neputință intr-un cadru. Tremura și plângea.

Nu am intrebat nici dacă are copii sau nepoți.Mi-a dat un număr de telefon să o sun cand ia pensia. Ea nu are credit de ceva vreme.Nu o voi suna cand ia pensia.O voi să o intreb dacă mai are nevoie de ceva.Până in seara asta nu m-am gândit nici la bătrânețe nici la singuratate.Și nici nu cred că am să mă mai vait de ceva vreodată.Am ajuns plângând in scara blocului meu.

Am stat ceva timp să mă linistesc să nu mă vadă Alexandra, fiica mea, plângând. Am învățat-o să nu plângă.. Să fie puternică. Nu aș fi vrut să mă vadă așa.Nu puteam povesti fetiței prin ce trecusem. Să nu o ia ca pe un advertisment la ceea ce se numeste neputința mea, vârsta mea după ceva vreme care va trece.Oameni buni.. Cand luați coșuri pline cu de toate întrebați vecinii care sunt singuri si neajutorați dacă au nevoie de pâine și apă. Nu se stie ce ne rezervă cea mai scurtă clipă din viață și nu stim cum rămânem”, a scris Elena Paula Mate în postarea sa.

Din păcate sunt mii de bătrâni în țara noastră care nu primesc nici un ajutor din partea copiilor sau nepoților.Rămân singuri și uitați de lume.Bătrânețea și singurătatea nu este un lucru ușor.Din acest motiv, trebuie să fim solidari, să-i ajutăm și pe bunicii noștri.Ei sunt cei mai expuși la boli, de aceea trebuie să-i protejăm, stând în casă și să-i ajutăm noi, cei tineri, cu alimente și alte necesități.

loading...

Add comment