Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist
jocuri-pe-tableta

Trăim într-o lume în care copiii preferă jocuri pe tabletă sau telefon, decât cărțile.

Scopul acestui articol nu este de a ataca sau blama iubitorii de jocuri.Doar că, pe vremurile când nu exista internetul și atâtea gadgeturi, copiii aveau alte activități mult mai benefice pentru sănătatea și educația lor.

Fie mergeau la locurile de joacă special amenajate și se jucau pe topogane, se dădeau pe leagăne în parc, mergeau la cinema, în pădure, jucau șotron și alte jocuri specifice copilăriei în vremurile acelea.În zilele noastre, din păcate mulți copii devin dependenți de la vârste foarte fragede de gadgeturi.Își petrec ore în șir în fața ecranelor, fiind fascinați de acea lume virtuală, uitând sa mai comunice și să socializeze, să facă sport sau să citească o carte interesantă.

Într-un studiu realizat de Unicef în 2013, s-a ajuns la concluzia că adolescenții români petrec în medie șapte ore pe zi în fața unui ecran.Deci, se pare că aceste ocupații ale copiilor din zilele noastre, fură foarte mult timp care ar putea fi petrecut altfel.Fie la joacă in aer liber alături de alți copii, fie citind o carte.

Cârțile sunt o alternativă foarte bună de a ocupa timpul liber al copiiilor dacă sunt învățați de mici cu ele.Cititul oferă beneficii extraordinare celor mici, cum ar fi îmbogățirea vocabularului; dezvoltarea capacității de comunicare, atenție și concentrare; oferă lecții de viață și stimulează creativitatea.

Cititul ii familiarizeaza pe copii cu tot felul de povești de viață, ei pot intra în pielea personajelor din povești și își pot imagina cum s-ar simți sau ce ar face, privind lucrurile dintr-o alta perspectiva decât a lor.Majoritatea cartilor pentru copii ilustreaza valori si aspecte morale si din fiecare poveste cei mici pot invata ceva in acest sens.

Cititul este și o activitatea ce le relaxează creierul copiilor.Copiii la o vârstă fragedă absorb mult mai ușor informația.De aceea, este important să facă activități benefice, din care au de învățat cât mai multe lucruri bune, care în viitor o să-i ajute.Acum, partea grea pentru părinți este să îi facă pe copii interesați de cărți și să le insufle plăcerea de a citi.

Dacă părinții încep să le citească micuților de la vârste foarte fragede, vor avea mult mai multe șanse să fie interesați de cărți și când citesc.Copiii vor asocia vocea caldă a parintelui si caldura din bratele lui cu cartile, iar timpul petrecut impreuna citind ii va transmite celui mic mesajul ca cititul si cartile sunt importante.Un alt factor foarte important este alegerea cărților potrivite, cu povești cât mai fascinante și captivante.

Dar totuși, trăim într-o lume în care copiii preferă jocuri pe tabletă sau telefon, decât cărțile.Ei bine, poate că informațiile din acest articol vă vor ajuta să gestionați mult mai bine timpul copilul și activitățile de zi cu zi ale acestuia.

loading...

Add comment