Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist

9 lucruri pe care le faci zilnic şi care îţi afectează grav sănătatea.

Multe dintre activitățile noastre zilnice pot fi un pericol pentru sănătatea noastră. Spălatul pe dinți sau vitamina C nu sunt întotdeauna benefice pentru corpul nostru dacă nu respectăm anumite indicații care vin pe baza studiilor.

Am alcătuit o listă de 10 lucruri care e posibil să le faci zilnic și care îți scurtează viața:

1.Imprimantele laser pot fi la fel de nocive precum fumatul.
Aproximativ 40% din imprimantele laser eliberează în aerul în apropierea lor, particule care nu sunt sunt vizibile pentru ochiul uman, care odată inhalate în plămâni, au același efecte dăunătoare precum fumul de țigară.

O expunere îndelungată la aceste particule poate provoca boli care sunt mai degrabă specifice minerilor care lucrează în minele de cărbune. Persoanele cele mai expuse sunt cele care lucrează în centre mari de printare și copiere.

2.Îndulcitorii artificiali principalii responsabili pentru obezitate.
Îndulcitorii artificiali, precum zaharina stimulează producerea de enzime iar studiile au arătat că cei care au consumat alimente îndulcite artificial s-au îngrășat mai mult decât cei care au consumat zahăr sau zaharoză.

3.Lumina aprinsă pe timpul nopții dereglează funcțiile creierului.
Lumina aprinsă pe timpul nopții reduce eliberarea de hormoni speicifici somnului. Odihna redusă a creierului provoacă depresie, probleme cu greutatea iar nivelul din corp al melatoninei scade substanțial.

4.Sutienul purtat pe timp de noapte.
Multe fete au impresia că dacă dorm cu sutien atunci vor avea forme mai frumoase. In realitate corpul se simte ca într-un autobuz aglomerat în care nu ai loc să te miști, neputând să respire cum trebuie, acest lucru având efecte negative asupra imunității și a somnului.

5.Spălatul pe dinți la scurt timp după ce ai mâncat strică dinții.
Mâncarea formează un acid care înmoaie smalțul dinților iar spălatul dinților imediat face de cele mai multe ori, mai mult rău decât bine. Recomandarea medicilor este să aștepți aproximativ15 minute după ce ai mâncat înainte de a te spăla pe dinți.

6.Cravată strânsă poate provova glaucom.
Glaucomul se caracterizată printr-o creş­tere a presiunii intraoculare, iar studiile arată că o caravata strânsă poate crește această presiune care afectează nervul capului optic şi care duce la deprecierea câmpului vizual (poate evolua spre orbire).
O parte din oameni, aula muncă, în fișa postului, ținută obligatorie chiar dacă peste 80% din ei spun că este foarte inconfortabilă.

7.Bacteriile din mașinile de spălat.
Niște studii recente afirmă că, în interiorul mașinii de spălat se ascund multe bacterii dăunătoare, 10% dintre acestea reprezentând Escherichia coli iar mai bine de 60% bacterii de materie fecală.
Este recomandat să speli la temperaturi cât mai înalte pentru a nu se transfera pe hainele tale.

8.Blugii strâmți deteriorează nervii și încurajează celulita.
Consecințele purtării blugilor strâmți sunt picioare amorțite, piele amorțită la atigere, durere, sensibilitatea la căldură și chiar atrofierea țesuturilor.

9.Statul pe scaun perioade îndelungate îți poate scurta viața.
Studiile arată că oamenii care au un job la birou și fac toate lucrurile stând pe un scaun prezintă un risc mult mai ridicat de a face cancer sau boli ale inimii, asta în comparație cu cu cei care la locul de muncă stau în picioare.
Sursa: stiai.netlucruri-pe-care-le-faci-zilnic-si-care-iti-afecteaza-grav-sanatatea

loading...

Add comment