Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist

Cercetările spun că oamenii care plâng în timpul filmelor sunt mai puternici din punct de vedere emoțional

Este mai mult ca probabil ca, majoritatea dintre noi să fii plâns ca și cum tocmai am tocat ceapa în timpul anumitor filme. Ei bine, ăsta nu este un motiv să nu mai vizionez filme triste, dureroase sau emotive.Nu trebuie să vă simțiți rușinați pentru asta.

Cercetarile arată ca aproximativ 92% dintre oameni au vărsat lacrimi in timpul cel putin a unui film. Deci, aparent nu sunt sunteți singuri când vine vorba de asta. Nu este nimic rușinos sau jenant despre plâns, face parte din ceea ce ne face umani. Există dovezi că plânsul în timpul filmelor are o serie de beneficii ascunse și ne pot face mai empatici, mai sociabili și mai generoși.Empatia este un aspect vital al inteligenței emoționale – o abilitate proeminentă în rândul marilor lideri și al indivizilor cu mare succes. Cu toate astea, dacă plângi la filme, ești probabil și o persoană puternică din punct de vedere emoțional, înlăturând în continuare noțiunea de slăbiciune. Studiile arată că acest lucru îmbunătățește foarte mult capacitatea oamenilor de empatie. La rândul nostru, devenind indivizi mai deschisi și înțelegători, și cu mai multă compasiune în interacțiunile noastre cu ceilalți.

Atunci cănd plângem în timpul filmelor emoționale este din cauza oxitocinei, ceea ce ne face să ne simțim mai conectați cu personajele, în timp ce crește nivelul de empatie, altruism și chiar împlinire.
De cele mai multe ori, plânsul este bun pentru tine. Poate ajuta la reducerea stresului, oferind adesea un impuls pentru dispozițiile noastre. Atunci când ne abținem de la plâns, este de fapt dovedit a crește stresul, care poate avea în cele din urmă un impact negativ asupra sănătății noastre fizice.

loading...

Add comment