Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist

Nu Mai Vreau Ca Statul Să Dea Pomană Din Banii Mei Și Să Finanțeze Lenea! Două Milioane De Oameni Activi Nu Pot Susţine Pomeni Sociale La Infinit.

Îi vezi aproape în fiecare cartier, de blocuri sau de case. Freacă toată ziua bordurile și gardurile, cu berea în mână. Habar nu ai din ce trăiesc şi nici nu ai timp să afli, pentru că tu abia apuci să dormi suficient şi să ai o oră, două, pentru tine pe zi.

Emisiunea de la Realitatea TV, unde şapte băieţi vânjoşi au tăbărât pe Traian Băsescu a avut un moment care m-a enervat la culme.

A fost momentul în care Costică Rogozanu, un comentator cu idei socialiste mucegăite, a reproşat fostului preşedinte al României că, după zece ani de mandate Băsescu, România este ţara cu „cel mai mic ajutor social”.

Degeaba a explicat fostul preşedinte că matematica e simplă: două milioane de oameni activi nu pot susţine pomeni sociale la infinit.

Nu ştiu din ce îşi câştigă existenta un comentator ca Rogozanu, care face toată ziulica propagandă socialistă şi e fascinat de lozincile folosite de Putin pentru a manipula proştii prin Europa. Ştiu că eu lucrez de la 18 ani, cu carte de muncă, în mediul privat. Nu am cerut niciodată nimic de la statul român şi sper să nu ajung vreodată în situaţia să cer ceva.

Părinţii mei m-au educat că este ruşinos să primeşti ajutor de la stat.
Când m-am îmbolnăvit, mi-am cumpărat medicamente la preţ întreg şi am preferat să merg la clinici private, pentru a evita mizeria şi haosul din sistemul de stat. Am consumat, aşadar, cât am putut de puţin din resursele statului.

Sunt din categoria celor două milioane care trebuie să plătim cheltuielile statului, din categoria celor care niciodată nu au timp să stea la taclale în faţa blocului, sau pe stradă, pentru că timpul liber e mereu prea puţin.

Când i-a trecut prin capul nepieptănat ideea că ajutoarele sociale din România sunt „cele mai mici din Europa”, comentatorul cu creier roşu de la Realitatea TV nu s-a gândit să compare şi salariul mediu pe economie cu cel din alte ţări, unde ajutoarele sunt mai mari.
Şi nici raportul persoane ocupate/persoane asistate.

Nu i-au trecut pe sub pleata încâlcită nici miile de cazuri în care s-au eliberat documen

loading...

Add comment