Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist

8 lucruri care se vor întâmpla în corpul tău când începi să consumi 2 ouă pe zi

Proprietățile utile ale ouălor de găină au fost puse în mod repetat la îndoială de mulți dintre noi. Însă, recent s-a dovedit că oul este unic în compoziția sa în diferite moduri.

Noi îți vom povesti despre ce începe să se întâmple în corpul tău dacă începi să consumi 2-3 ouă pe zi, aceasta fiind doza zilnică optimă.

1. Creierul tău este protejat.
S-a demonstrat clinic că această vitamină care se găsește în ouă sub denumirea de colină, este cel mai important material de construcție al creierului. Dacă mâncați 2 ouă pe zi, corpul dumneavoastră primește suficient din acest nutrient. Deficiența colinei duce la scăderea memoriei.

2. Îmbunătățeste vederea.
Noi cercetări au arătat că ouăle de pui sunt bogate în luteină. Această substanță fiind responsabilă pentru îmbunătățirea vederii. Prin deficiența sa, se acumulează schimbări distrugătoare ale țesuturilor oculare și se deteriorează ireversibil.

3. Vitamina D ajută la absorbția calciului în organism.
Probabil că ați auzit că uleiul de pește este bogat în vitamina D.Ei bine, studiile au descoperit că un ou fiert conține exact aceeași cantitate de vitamina D, cât o lingură de ulei de pește. Vitamina D ajută calciul să se absoarbă mai bine și întărește oasele și dinții.

4. Vitamina B protejează pielea, părul și ficatul.
Biotina, vitamina B12 și proteinele nutritive digestibile prezente în ouă, contribuie la întărirea părului și a pielii.

5. Riscul bolilor cardiovasculare este mult mai redus.
În ciuda zvonurilor, noi cercetări au arătat că colesterolul din ouă este echilibrat cu fosfatide, deci nu dăunează sănătății noastre. În plus, ouăle conțin acizi omega-3 care reduc nivelurile de trigliceride, reducând astfel riscul bolilor cardiovasculare.

6. Scăderea în greutate.
Cercetătorii americani au ajuns la concluzia că dacă combinați o dietă cu conținut scăzut de calorii cu consumul de ouă de găină la micul dejun, veți pierde în greutate de două ori mai repede.

7. Reduce riscul de cancer.
Colina, prezentă în ouă, care este atât de necesară pentru creier, reduce, de asemenea, riscul de cancer. Conform rezultatelor unui studiu , pentru femeile a căror dietă zilnică în adolescență a inclus ouă, riscul de a dezvolta cancer de sân a scăzut cu 18%.

8. Încetinește procesul de îmbătrânire.
La 87% dintre femeile care au consumat 2 ouă pe zi, cu vârsta cuprinsă între 35 și 40 de ani, petele de vârstă au dispărut și pielea a fost mai fermă. La bărbați, ridurile din jurul ochilor se diminuau.

loading...

Add comment