Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist

Maceratul de AFINE – un tonic extraordinar pentru creier, ochi și inimă (rețetă)

Dintre toate fructele de pădure și alte fructe cu pigment închis, afinele sunt cele mai bogate surse de antioxidanți (antociani). Conțin cantități generoase de vitamina C, Vitamina K, mangan și cupru. Antioxidanții sunt esențiali pentru sănătatea, deoarece aceștia combat radicalii liberi care lezează structurile celulare ale corpului, inclusiv ADN-ul.

Macerat de afine – rețetă
Afinele congelate nu își pierd conținutul prețios de antioxidanți. Cercetătorii au congelat afine și căpșuni la temperaturi de -17°C sau mai mici, și nu au observat nici o modificare a concentrațiilor de antioxidanți antociani. Profitați așadar când sunt în sezon, și aprovizionați-vă pentru iarnă. Fructele de pădure congelate se pot procura și din supermarketuri.

Alexandru Dobra din Sebeș, medalie de bronz la Olimpiada Națională de Fizică. Lumea, descrisă cantitativ și matematic

Ingrediente
• 2 kg de afine
• 500 g de zahăr brun
• 500 ml de alcool de 60 de grade

Mod de preparare
Afinele se aleg să fie sănătoase, apoi se spală și se pun într-un borcan de sticlă mare. Se adaugă zahărul și se amestecă ușor, apoi se toarnă alcoolul. Se omogenizează cu o lingură de lemn, se acoperă borcanul cu un capac sau cu o bucată de tifon, și se lasă la macerat o săptămână. La finalul celor 7 zile, preparatul se trece printr-o sită rară și se păstrează în sticle sau borcane mici, la frigider. Se ia câte 1 lingură de macerat de afine, de 5 ori pe zi, până când se termină toată cantitatea. Această cură este recomandată de 1-2 ori pe an.

Efecte terapeutice
– Îmbunătățirea activității cerebrale
– Prevenirea pierderii memoriei de scurtă durată
– Îmbunătățirea vederii de noapte
– Combaterea bolilor cardiovasculare
– Scăderea glicemiei
– Tratarea avitaminozelor
– Întărirea corpului
– Prevenirea cancerului

Numeroasele studii realizate pe capacitatea antioxidantă puternică a afinelor au demonstrat că aceste fructe au beneficii importante pentru sistemul nervos și pentru sănătatea creierului. Dovezi noi sugerează că afinele pot îmbunătăți memoria la persoanele vârstnice. Mai mult, consumul de afine are puterea a încetini sau chiar întârzia declanșarea unor probleme cognitive asociate cu înaintarea în vârstă. Participanții la acest studiu au consumat suc de afine, câte 1-2 pahare pe zi, timp de 12 săptămâni.

Sursa: https://lataifas.ro/retete-naturiste/macerate/73355/maceratul-de-afine-un-tonic-extraordinar-pentru-creier-ochi-si-inima-reteta/

loading...

Add comment