Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist

Bolile din corp se pot citi pe fata si pe piele. Semnele la care trebuie sa fii atent.

In traditia populara chineza se considera ca aspectul general al fetei si culoarea sa sunt legate direct de starea de sanatate a intregului organism. Este corect că aspectul exterior al unei persoane poate reflecta unele aspecte ale sănătății sale generale . Problemele la nivelul organelor si sistemelor (respirator, sangvin, nervos, digestiv) se reflecta pe fata omului.

Culoarea pielii.
Culoarea pielii poate oferi indicii despre starea de sănătate. De exemplu, o piele palidă poate indica anemie sau probleme cu circulația sângelui, în timp ce o piele înroșită poate fi un semn de inflamație sau alergie. O piele galbenă poate indica probleme hepatice sau biliare.

Cearcănele de sub ochi.
Cearcănele de sub ochi pot fi cauzate de o varietate de factori, cum ar fi oboseala, lipsa somnului, stresul sau alergiile. Cu toate acestea, în unele cazuri, pot fi semne ale unor probleme medicale subiacente, cum ar fi anemia sau problemele renale.

Ridurile.
Ridurile fac parte din procesul natural de îmbătrânire a pielii și sunt influențate de factori genetici și de stilul de viață. Cu toate acestea, ridurile pot fi accentuate de expunerea excesivă la soare, fumat, alimentația necorespunzătoare și lipsa de hidratare. Ridurile profunde pot fi, de asemenea, asociate cu pierderea de colagen și elastină în piele, care apare pe măsură ce înaintăm în vârstă.

Ochii.
Ochii pot oferi indicii despre sănătatea ochilor și a sistemului nervos. De exemplu, ochii roșii pot indica infecții oculare sau alergii. Ochiul uscat poate fi un semn al unor probleme cu lacrimile sau al unor afecțiuni medicale subiacente.

Gura.
Starea generală a sănătății dentare poate fi vizibilă în gură. Problemele cu gingiilele, cariile dentare sau lipsa dinților pot afecta aspectul feței și pot avea un impact asupra vorbirii și masticației.

Palmele rosii anunta probleme cu ficatul.
Hepatita acuta se manifesta prin semne pseudogripale, precum dureri de muschi, de oase, astenie sau lipsa poftei de mancare. In plus, la hepatici, urina este foarte colorata, iar scaunele, decolorate.

„In hepatitele cronice apar stelute vasculare pe piele, pete mici si rosii. Palmele sunt, de asemenea, rosii. Scaderea densitatii firelor de par, accentuarea desenului venos, mai ales la nivelul abdomenului, si scaderea masei musculare indica tot hepatita cronica”, afirma Doru Cristian Gavrila, medic internist.

loading...

Add comment