Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist

15 obiecte din casă despre care nu știai că expiră

Sigur știi să verifici data de expirare a laptelui tău înainte să îl cumperi și să arunci pâinea atunci când devine mucegăită. Dar, nu toate produsele expirate în casa ta sunt la fel de ușor de identificat.

Iată câteva lucruri din casă de care sigur nu știai că au dată de expirare și care probabil au expirat

1. Perna (2-3 ani)

 

Știai că pernele de-a lungul timpului pot deveni un paradis pentru acarienii de praf? Ei bine, este foarte adevărat. Ele au durata de viață de 2-3 ani. Și când o pernă mai veche începe să-și piardă forma și să devină incomodă, este cel mai probabil să-ți provoace dureri de gât.

2. Șlapii sau papucii de casă (6 luni)

Șlapii sunt mediul perfect pentru împrăștierea infecțiilor fungice, ciupercilor de picioare. De aceea ar trebui înlocuiți cât mai des posibil pentru a evita aceste lucruri.

3. Prosopul (1-3 ani)

Un prosop umed furnizează mediul ideal pentru răspândirea bacteriilor și, după câțiva ani, chiar și spălarea lui în mașina de spălat la o temperatură ridicată tot nu te va scăpa complet de acumularea bacteriilor.

4. Pieptănul sau peria de păr (6 luni-1 an)

Curățați-vă peria cel puțin o dată pe săptămână și înlocuiți-o după un an cel târziu, deoarece periile mai vechi vă pot face părul gras și scalpul roșu sau pot apărea chiar și mancarimi.

5. Periuța de dinți (3 luni)

Se recomandă schimbarea periuţei o dată la 3 luni, deoarece după acest timp ea își pierde capacitatea de a îndepărta placa bacteriană. De asemenea, periile se tocesc și nu se mai poate realiza corect periajul.

6. Parfumul (1-3 ani)

Probabil mulți dintre dvs. nu știați că parfumul are și el dată de expirare. Parfumurile și apele de parfum conțin uleiuri esențiale care daca nu sunt depozitate corect își vor pierde din proprietăți.

7. Prelungitorul sau ștecărul (1-2 ani)

Pentru a evita un pericol potențial de incendiu la domiciliu, verificați data de garanție a prelungitorului dvs. sau înlocuiți-l atunci când deja începe să se deterioreze sau să se încălzească.

8. Sutienul (1-2 ani)

De îndată ce sutienul își pierde forma, devine mai larg sau mai strâmt după spălare, îi ies sărmele și devine incomod, trebuie aruncat de urgență și înlocuit cu unul nou.

9. Adidașii de antrenament (1 an)

După aproximativ 250 de kilometri de alergare parcurși, adidașii pot începe să își piardă amortizarea, ceea ce înseamnă că vor începe să-ți afecteze articulațiile. Pentru persoanele care fac sport de performanță este indicat să înlocuiți pantofii de antrenament la fiecare șase luni până la un an.

10. Condimentele (1-3 ani)

Condimentele își pierd din gust și din miros odată cu trecerea timpului. Când se întâmplă acest lucru, nu exitați să le aruncați și să le înlocuiți.

11. Făina (6-12 luni)

flour in small burlap sack

Făina normală poate fi depozitată 6 luni de la cumpărare, pe când cea de calitate superioară poate fi ținută până la un an de zile.

12. Lichiorul

Spre deosebire de vinul care continuă să îmbătrânească chiar și în sticlă, lichiorurile nedeschise vor rămâne bune la nesfârșit. Dar o sticlă de lichior deschisă va începe să-și piardă gustul și potența după aproximativ un an. Dar dacă nu sunteți un cunoscător, probabil că nu veți observa o mare diferență decât după mult timp.

13. Sprayul de țănțari (2 ani)

 

După 2 ani acesta nu-și va mai face efectul și începe să miroase destul de înțepător.

14. Suzeta (2-5 săptămâni)

Suzeta trebuie schimbată în funcție de cât este folosită și de îndată ce latexul acela începe să se rupă foarte ușor, deoarece el poate dezvolta germeni.

15. Bateriile

Bateriile încep să expire de îndată ce au fost făcute, astfel încât data de expirare tipărită pe ele sau pachetul se bazează pe aceasta și nu când și cum sunt folosite. Termenul de valabilitate diferă între tipurile și dimensiunile bateriei, precum și unde sunt stocate.

loading...

Add comment