Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist

Știi care sunt cele mai importante beneficii ale consumului de ciocolată?

Pițini dintre noi ne putem abține atunci când vine vorba de ciocolată,de aceea se spune că este cel mai îndrăgit dulce din lume.Provine din America Centrală,unde a apărut acum circa 4000 de ani.Ingredientul principal al acesteia este cacaua,care provine din pisarea si prajirea boabelor arborelui de cacao.
De-a lungul timpului,oamenii au auzit de tot felul de beneficii pe care le aduce consumul de ciocolată sănătății.În continuare,prezentăm căteva dintre cele mai importante beneficii ale consumului de ciocolată.

Studiile recente de la Universitatea din Cambridge,au descoperit că până și consumul unei pătrățele de ciocolată moderat poate reduce riscul de infarct și accident vascular cerebral.Un alt punct forte al acesteia este efectul pozitiv care il are asupra organismului atunci cand o consumi.Prin urmare,atunci când mănânci o bucățică de ciocolată creierul eliberează în corp o substanță chimică numită serotonina,care te face să te simți fericită.Pe langa asta, consumul de ciocolata stimuleaza producerea endorfinelor,hormom al fericirii,care ne induce o stare de fericire,totodată contribuind și la prevenirea depresiei si a altor afectiuni psihice.
Ciocolată conține mai mulți antioxidanți decât fructe precum afinele,coacăzele sau rodiile.Pe langa asta,contine si o familie de oxidanti importanti cu proprietati anti imbatranire si de reducere a riscului de boli cardiace.Pe langa acesti antioxidanti,ciocolata neagra mai contine si proteine,potasiu,magneziu,calciu,fier,zinc și vitamine care îmbunătățesc starea de sănătate.
Probabil ați auzit măcar o dată în viață că ciocolata îngrașă,ei bine nu e deloc așa.Încă din contră,unul dintre principalele efecte ale consumului de ciocolată este reducerea apetitului,astfel rezultând o diminuare a totalului caloric consumat.
Știai că ciocolata ajută la îmbunătățirea funcții cerebrale? Ei bine,mulți dintre noi nu o știam.Se spune că,consumată o dată pe săptamână,aceasta stimuleaza memoria și concentrarea,reducând chiar și efectele negative produse de boala Alzheimer.Rezultatele publicate în Jurnalul Societății Internaționale de Sport și Nutriție sugerează că 100 de grame de ciocolată neagră ar putea stimula disponibilitatea oxigenului în timpul antrenamentului de fitness.Cercetătorii care au studiat cicliștii în Marea Britanie au descoperit că „După ce au consumat ciocolată neagră, cicliștii au consumat mai puțin oxigen atunci când au mers cu bicicleta într-un ritm moderat și, de asemenea, au parcurs o distanță mai mare într-un proces de două minute”.

 

 

loading...

Add comment