Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist

Cel mai pur aer de pe planetă îl aveți la circa 90 km de Buzău. Este cea mai mare salină din Europa! Merită distribuit mai departe!

Salina deţine câteva superlative speciale: este cea mai mare din Europa ca dimensiuni, volumul de sare excavată fiind de 2,9 milioane de metri cubi, şi deţine cel mai pur aer de pe planetă, lipsit aproape total de radiaţii şi poluare.

Aflată la aproximativ 100 de kilometri de Bucureşti şi 44 km de Ploieşti,staţiunea Slănic Prahova este o destinaţie recunoscută pentru activitatea balneoturistică încă din anul 1853, când a fost declarată staţiune turistică de interes naţional.

Dimensiunile impresionante au consacrat salina ca cea mai mare din Europa. Are 14 camere au o deschidere de 10 metri la tavan, 32 de metri la talpa, iar inaltimea este de 54 de metri. Adancimea salinei este de 208 metri.Accesul vizitatorilor era asigurat prin coborarea cu o „colivie” prin putul de extractie, amenajat pentru transportul de persoane, pana la adancimea de 208 m.

De anul trecut, dupa ce liftul s-a defectat, vizitarea se face cu ajutorul microbuzelor. Turistii pot observa pe traseu elementele din structura interna a masivului de sare, benzile divers colorate, cu nuante de gri si alb ale sarii, dar si vechile locuri in care era exploatata sarea.

In interior este amenajat un spațiu cu 50 de locuri, dotat cu paturi, scaune, mese, unde vizitatorii cu afectiuni respiratorii pot petrece cateva ore in liniste. Un tratament de doua saptamani este suficient pentru pacientii cu probleme pulmonare. De asemenea, in salina sunt amenajate locuri de joaca cu tobogane, balansoare si leagane, terenuri de sport, volei, handbal, tenis, carting si minifotbal, o sala cu mese de biliard si un bufet. Deseori, in mina Unirea se organizeaza diverse competitii sportive, concursuri, expozitii si concerte.

loading...

Add comment