Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist

Ridiche neagră cu miere și hrean – leac mănăstiresc pentru plămâni și sinusuri.

Ridichea neagră este o rădăcinoasă folosită în medicina populară din antichitate, îndeosebi ca stimulent al funcției biliare. Are efecte detoxifiante asupra ficatului, stimulează producția de bilă din ficat, ajută la curățarea sângelui și menținerea sănătății vezicii biliare. Reduce inflamația de la nivelul gurii și a gâtului. Datorită conținutului bogat în fibre au un efect laxativ blând, util în constipație.

În numeroase sisteme de medicină tradițională, ridichea neagră este folosită pentru tratarea afecțiunilor respiratorii, datorită capacității sale de a combate răceala, gripa, virozele, bronșita, durerile în gât și tusea. Are proprietăți imunostimulatoare și antimicrobiene, prin care poate ucide bacteriile, virusurile și fungii. Studiile au arătat că este eficient în infecțiile cu E.coli și infecțiile respiratorii. Întrucât este un aliment bogat în nutrienți, poate ajuta la remedierea deficitelor de vitamine și minerale. Studiile in vitro au arătat că sucul de ridiche neagră are proprietăți antioxidante și anti-hiperlipidemice. Consumul de ridiche neagră este de asemenea asociat cu o mai bună funcționare a sistemului nervos și cardiovascular, ameliorarea durerilor musculare și tratarea litiazelor urinare. Este recomandat persoanelor care suferă de hipertiroidism sau boala Graves, datorită faptului că ajută la reglarea nivelurilor hormonale.

Ridiche neagră cu miere și hrean Această rețetă a fost dezvăluită de maicile de la Mănăstirea Polovragi din județul Gorj, care o păstrează de la călugării mai bătrâni. Este un leac cunoscut pentru eficiența sa în tuse și boli de plămâni. Ingrediente • 1 ridiche neagră potrivită • 100 g de miere polifloră • 50 g de hrean ras Preparare Se dă hreanul pe răzătoarea mică și se amestecă bine cu mierea de albine. Ridichea neagră se spală bine (fără să se curețe de coajă), se usucă și se scobește în mijloc. Se scoate miezul din interior și se umple cu pasta de miere și hrean. Se așază într-un bol și se lasă să stea la macerat vreme de 2 zile. Este important ca ridichea să stea dreaptă, deoarece pe parcursul celor 48 de ore în centru se va crea un lichid subțire, ca un sirop, și există riscul ca acesta să se verse. După cele 2 zile, se toarnă siropul obținut într-un borcănel de sticlă. Se scobesc ușor și pereții ridichii, care se adaugă peste sirop. Se închide borcanul ermetic și se păstrează într-un loc răcoros și întunecos din casă. Se administrează la nevoie câte 1 linguriță, de mai multe ori pe zi.

Precauții și contraindicații.Persoanele cu hipotiroidism, afecțiuni gastrointestinale, ulcere stomacale sau intestinale, boala sindromului iritabil și boli de rinichi grave trebuie să evite consumul de hrean. Acesta este de asemenea contraindicat pe perioada sarcinii și alăptării. Dacă urmați un tratament medicamentos, cereți sfatul medicului înainte de a începe o cură cu hrean.
Sursa: estisanatos.com/2020/03/31/ridiche-neagra-cu-miere-si-hrean-leac-manastiresc-pentru-plamani-si-sinusuri/

loading...

Add comment