Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist

La vârsta de 39 de ani începe îmbătrânirea creierului.10 moduri științifice de a încetini acest proces.

Creierul are în jur de 100 de miliarde de neuroni interconectați prin trilioane de sinapse.De-a lungul vieții, creierul nostru se schimbă mai mult decât orice altă parte a corpului nostru. În primii ani de viață, creierul unui copil formează peste 1 milion de noi conexiuni neuronale în fiecare secundă. Mărimea creierului crește de patru ori în perioada preșcolară și până la vârsta de 6 ani ajunge în jur de 90 la sută din volumul adultului.

Lobii frontali – zona creierului responsabilă de funcțiile executive, cum ar fi planificarea, memoria de lucru și controlul impulsurilor – sunt printre ultimele zone ale creierului care s-au maturizat și s-ar putea să nu fie complet dezvoltate până la vârsta de 35 de ani.

Specialiștii consideră că la vârsta de 39 de ani începe îmbătrânirea creierului.De la această vârstă creierul începe să-și micșoreze treptat volumul cu 10%.Iar celulele cortexului mor cu viteza de aproximativ 85.000 de neuroni pe zi.Totuși încă nu există o teorie foarte clară în gerontologie.

Îmbătrânirea este un lucru care ne întristează pe unii dintre noi.Dar oamenii de știință au găsit o metodă care ne poate ajuta să evităm această etapă neplăcută a vieții. Ne va ajuta să încetinim procesul de îmbătrânire a creierului cu ajutorul științei și tehnologiilor moderne.

Iată câteva metode să menținem creierul sănătos și antrenat odată cu înaintarea vârstei.

 1. Stilul de viață.
  În anul 2018, s-a dovedit că stilul de viață sănătos îți pot prelungi viața cu mai mult de 10 ani. Un studiu care a durat 34 de ani a arătat că, dacă oamenii renunță la fumat, își păstrează indicele de masă corporală între 18,5 și 24,9, antrenament 30 de minute în fiecare zi, reduce cantitatea de alc0ol pe care o consumă și urmează o dietă sănătoasă, bărbații au șansa de a prelungi viața lor cu 12 ani, iar femeile – cu 14 ani.
 2. O dietă echilibrată.
  O dietă nu este doar un hobby. Oamenii de știință au dovedit de mai multe ori că reducerea consumului de calorii poate încetini cu adevărat încetinirea îmbătrânirii și reduce riscul bolilor legate de vârstă.
 3. Băuturile ce conțin cofeină contribuie la eliminarea magneziului din organism.
  Magneziul ajută la prevenirea distrugerii sinapselor creierului, prin urmare, ajută la încetinirea mecanismului de îmbătrânirea a creierului.
 4. Evitați sarea în dieta dvs.
  Aportul ridicat de sare rigidizează arterele și crește tensiunea arterială, dăunând vaselor de sânge delicate din creier, afectând fluxul de sânge în țesutul creierului și crește șansele de deteriorare cognitivă.Asezonați-vă alimentele cu ierburi și condimente sau încercați să mâncați alimentele cu un strop de oțeturi cu aromă de citrice.
 5. Activitatea fizică.
  Activitatea fizică periodică are efecte favorabile asupra creierului în toate etapele vieții. n motiv probabil este că în timpul activității fizice există un flux de sânge îmbunătățit către creier, iar exercițiile fizice ajută la menținerea vaselor de sânge sănătoase.La adulții cu vârstă înaintată, activitatea fizică este asociată cu o memorie mai bună, funcția cognitivă și timpul de reacție.De asemenea, exercițiile ajută țesutul creierului să producă mai multe mitocondrii, responsabile pentru producerea de energie celulară.
 6. Stați departe de excesul de zahăr.
  Excesul de zahăr îți poate afecta abilitățile cognitive și, de asemenea, contribuie la tensiunea arterială ridicată. Cantitățile mari de zahăr provoacă creșteri periculoase ale glicemiei care poate duce la deteriorarea vaselor de sânge și există dovezi că această deteriorare contribuie la o scădere progresivă a funcției creierului.
 7. Limitați consumul de carne roșie și alte produse animale.
  Cuprul și fierul sunt minerale esențiale prezente în cantități mari în carnea roșie; aceste minerale se acumulează în corp în timp și, în exces, pot dăuna creierului.Aceste minerale pot fi obținute din opțiuni mai sănătoase, cum ar fi semințele de susan și dovleac, păstăi și alte fasole.
 8. O viață socială activă.
  Persoanele în vârstă care socializează cu cei jur, ies la terase sau la cumpărături cu prieteni, au o memorie mai bună și un sistem nervos mai puternic.Interacțiunea dintre oameni și comunicare face posibilă reducerea vitezei de îmbătrânire a creierului.
 9. Atitudinea pozitivă.
  Prioritizează-ți fericirea.Să te simți fericit îți poate crește semnificativ longevitatea.Fericirea are efecte pozitive nu numai pentru starea de spirit, ci și pentru durata de viață.
 10. Somnul.
  Dezvoltarea unei rutine de somn care include 7–8 ore de somn în fiecare noapte te poate ajuta să trăiești mai mult.Somnul este crucial pentru reglarea funcției celulare.
loading...

Add comment