Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist

9 boli tratate cu cătină

Cătina este o plantă minune.Frunzele, florile, semințele și fructele sunt folosite pentru a face medicamente.Frunzele și florile de cătină sunt utilizate pentru tratarea artritei, ulcerelor gastro-intestinale, gutei și erupțiilor cutanate cauzate de boli infecțioase, cum ar fi rujeola. Un ceai care conține frunze de cătină este folosit ca sursă de vitamine, antioxidanți, blocuri de proteine, acizi grași și minerale; pentru îmbunătățirea tensiunii arteriale și scăderea colesterolului; prevenirea și combaterea bolilor vaselor de sânge; și stimularea imunității.

Fructele de cătină sunt utilizate pentru prevenirea infecțiilor, îmbunătățirea vederii și încetinirea procesului de îmbătrânire.

Cătina stimulează sistemul imunitar.Experții atribuie acest efect, în mare parte, conținutului ridicat de flavonoide.Flavonoidele sunt compuși benefici ai plantelor care îți pot consolida sistemul imunitar prin creșterea rezistenței la boli.Cătina conține o cantitate bună de antioxidanți, compuși vegetali benefici, care pot ajuta, de asemenea, să vă apărați organismul împotriva microbilor.

Poate susține un ficat sănătos.Acest lucru se datorează faptului că conține grăsimi sănătoase, vitamina E și carotenoizi, toate acestea pot proteja celulele hepatice de deteriorare.
Într-un studiu, persoanelor cu ciroză – o formă avansată de boală hepatică – li s-au administrat 15 grame de extract de cătină de trei ori pe zi, timp de șase luni.Markerii de sânge ai funcției hepatice au crescut semnificativ.În alte două studii, persoanele cu boală hepatică non-alcoolice administrate fie de 0,5, fie de 1,5 grame de cătină de 1 – 3 ori pe zi au văzut colesterolul din sânge, trigliceridele și enzimele hepatice îmbunătățesc semnificativ mai mult decât cele administrate cu un placebo .Deși aceste efecte par promițătoare, sunt necesare mai multe studii pentru a trage concluzii ferme.

Compușii prezenți în uleiul de cătină pot ajuta la combaterea cancerului. Aceste efecte protectoare pot fi cauzate de flavonoide și antioxidanți din ulei.Cătina este bogată într-un flavonoid care pare să ajute la uciderea celulelor canceroase.Diversi antioxidanți de cătină, inclusiv carotenoizi și vitamina E, pot proteja și împotriva acestei boli notorii.Câteva studii efectuate pe eprubete și animale sugerează că extractele de cătină pot fi eficiente pentru a preveni răspândirea celulelor canceroase.

Poate îmbunătăți digestia: Studiile la animale indică faptul că uleiul de cătină poate ajuta la prevenirea și tratarea ulcerelor stomacale.
Poate reduce simptomele menopauzei: cătina poate reduce uscarea vaginală și poate acționa ca un tratament alternativ eficient pentru femeile aflate în postmenopauză care nu pot lua estrogen.
Poate reduce simptomele depresiei: Studiile la animale au raportat că cătina poate avea efecte antidepresive. Totuși, acest lucru nu a fost studiat la om.
Este important de menționat că majoritatea acestor studii sunt mici și foarte puține implică oameni. Prin urmare, este nevoie de mai multe cercetări înainte de a putea face concluzii puternice.

loading...

Add comment