Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist
culoarea-urinei

Culoarea urinei poate indica problemele de sănătate

Culoarea urinei poate fi un indicator al stării de sănătate.Verificarea din când în când a culorii urinei poate oferi informații despre sănătate pe care poate nu te-ai gândit că le vei afla.Culoarea urinei se poate schimba în funcție de o serie de factori, inclusiv medicamente, dietă sau condiții de sănătate și, deși culoarea nu ar trebui să fie în general un motiv de alarmă, există unele ocazii în care ar putea fi un indicator că corpul dumneavoastră suferă de o afecțiune.

Culoarea normală a urinei trebuie să fie galben deschis, spre transparentă.Iar cu cât beți mai multă apă, cu atât este probabil urina să fie mai clară.Atunci când beți suficientă apă, dar urina este galbenă și tulbure, atunci poate fi un semn al unei probleme de sănătate.

 1. Urina portocalie.
  Urina portocalie ar putea fi un semn că organismul este deshidratat, deși ar putea indica și o problemă cu vezica biliară sau ficatul. Cu toate acestea, urina portocalie poate fi cauzată și de consumul excesiv de morcovi sau vitamina B2 sau a unor medicament.
 2. Urina maro.
  Urina maro poate fi cauzată de deshidratare severă, icter sau rabdomioliză, deși unele tipuri de medicamente pot duce, de asemenea, la urină maro, cum ar fi metronidazolul, care este utilizat pentru a trata infecțiile bacteriene.
 3. Urina maro inchis sau negru.
  Urina de culoare maro închis poate fi cauzată de consumul excesiv de unele tipuri de nuci, rubarbă sau aloe vera, sau ar putea fi un semn că organismul se confruntă cu un tip de boală, cum ar fi boala hepatică sau cancerul de piele.
 4. Urina roz spre roșu.
  Această culoare a urinei ar putea semnifica sângele care a fost eliminat sau poate fi un indicator al unui număr de alte afecțiuni grave de sănătate, cum ar fi boli de rinichi, infecții ale tractului urinar, pietre la rinichi sau chiar probleme cu prostata.
 5. Galben închis
  Aceasta este o culoare complet normală a urinei, dar arată că organismul tău ar putea avea puțin mai multă hidratare.
 6. Culoare galben deschis spre auriu
  Aceasta înseamnă că ești hidratat corespunzător. Ar trebui să înveți cum arată culoarea normală a urinei, astfel încât să poți spune cu ușurință când există o neregularitate.

Culoare urinei este extrem de importantă atunci când monitorizezi sănătatea generală. Cu toate acestea, dacă aveți schimbări în culoare urinei, se recomandă să solicitați asistență medicală, deoarece acest lucru ar putea semnala probleme de sănătate.

loading...

Add comment