Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist

Oamenii de știință au găsit 7 motive pentru care ar trebui să ai o pisică acasă.

Pisicile au fost întotdeauna descrise ca niște animale misterioase cărora nu le pasă de stăpânii lor și le pasă cu adevărat doar de ele. Uneori, s-ar putea chiar să pară că le place să fie departe de orice și că singurul lucru pe care îl fac este să doarmă toată ziua. Dar, indiferent cât de absente ar putea fi din această lume, ei sunt întotdeauna conștiente de ceea ce se întâmplă în jurul lor. Acest lucru este valabil mai ales atunci când vine vorba de stăpânul lor și de propria lor stare emoțională. Plăcerea de a fi alături de aceste animale, care sunt iubite de o mare parte a societății, vine cu unele beneficii interesante și cele mai multe dintre ele sunt legate de faptul că ne ajută să ne găsim liniștea sufletească.

De aceea, astăzi, noi am dori să vă aratăm ce are de spus știința despre toate beneficiile pe care le ai atunci când îți împarți casa cu o pisică.

1.Torsul lor este sunetul pe care îl folosesc pentru a se vindeca singure, iar dacă petreci timp cu ele în timp ce torc, acest sunet îți avantajează sănătatea.
Torsul este unul dintre modurile în care trebuie să comunice cu stăpânul lor și cu alte pisici, dar fac acest zgomot din diverse motive. Uneori se întâmplă pentru că le este foame, pentru că le face rău ceva sau chiar pentru că le este frică sau sunt supărate. Pe de altă parte, torsul se întâmplă și atunci când pisicile sunt confortabile și calme, când sunt mângâiate sau când vor să își exprime prietenia și dragostea. În orice caz, frecvențele acestor sunete pot, în unele cazuri, să se potrivească cu frecvențele de vindecare. De aceea se spune că torsul este un fel de terapie pentru pisici și poate chiar pentru oamenii din jur. Ar putea fi o modalitate de a ameliora disconfortul pisicii și de a face oamenii și pisicile să se simtă mai relaxați.

Pe lângă potențialul de a reduce riscul de boli de inimă, torsul unei pisici ar putea îmbunătăți și funcția pulmonară a persoanelor care suferă de probleme respiratorii. Torsul lor are capacitatea de a vă ajuta să vă tratați stresul și să vă liniștiți în caz de criză nervoasă.

2.Te fac să te simți calm, îți reduc anxietatea și îți țin companie în momentele tale proaste.
Mângâierea animalelor noastre de companie poate fi ceva care ne înveselește ziua și ne lasă cu un tip special de liniște sufletească. Cercetările efectuate în ultimii ani au stabilit că deținerea unei pisici sau a altui animal de companie ne-ar putea ajuta să ameliorăm stresul și anxietatea cauzate de viața noastră de zi cu zi. Acest lucru, la rândul său, vă va menține nivelul tensiunii arteriale mai scăzut și va reduce ritmul cardiac, ceea ce vă va face să vă simțiți mai relaxat și fără griji. Cu aceste cunoștințe, a avea o pisică acasă devine brusc una dintre cele mai bune alternative pe care le avem pentru a nu ne simți singuri și pentru a ajuta la prevenirea anxietății și a stresului într-un mod natural.

3.Te ajută să dormi mai bine.
Am putea fi înclinați să credem că pisica noastră doarme în patul nostru pentru a obține mai multă căldură și confort. Dar, de fapt, există și alte motive pentru care face asta. Când este timpul să dormi, ele caută afecțiune și protecție. A fi cu noi le face să se simtă în siguranță. Este, de asemenea, un mod de a se odihni puțin și a scăpa de starea de vigilență în care se află toată ziua. Dacă suferiți de o lipsă de somn din cauza intensității agitației de zi cu zi, încercați să vă așezați pisica pe frunte timp de 5 minute pentru a vă ajuta să renunțați la povara acelei zile.

4.Ele aduc bucurie în viața ta și te fac să râzi.
Oamenii care locuiesc cu pisici vor putea spune că a avea aceste animale de companie acasă este o aventură în toate sensurile cuvântului. Urmărirea mișcărilor animalelor de companie și asistarea la expresiile și comportamentului lor îi face pe stăpâni mai veseli. Există cazuri în care nu este posibil să aveți animale de companie acasă. Cu toate acestea, asta nu înseamnă că nu puteți avea niciun contact cu animalele. Există și alte modalități de a experimenta activități similare, cum ar fi vizualizarea unor postări online.

De fapt, un studiu a arătat că vizionarea de videoclipuri cu pisici pe internet a devenit una dintre cele mai populare distracții, datorită emoțiilor care apar după vizionarea lor. Se pare că aceste videoclipuri pot genera o stare de spirit pozitivă și pot da mai multă energie persoanelor care interacționează cu acest tip de conținut.

5.Pot ajuta persoanele cu autism să comunice.
În unele cazuri, persoanelor cu tipuri speciale de autism s-ar putea să le fie greu să comunice cu ceilalți. Terapia cu animale s-a dovedit a fi unul dintre cele mai utile instrumente pentru a ajuta la stabilirea de noi canale de comunicare. În parte, acest lucru se datorează faptului că pacienții simt o legătură mai puternică cu animalele. Un studiu a constatat că copiii care au un animal de companie se simt mai liniștiți și mai sociabili decât cei care nu au. Când mângâiți o pisică, nivelul de oxitocină ar putea crește și crește si încrederea și dragostea. De exemplu, Iris Grace, un copil cu autism, primește ajutor pentru a vorbi cu oamenii de la pisica ei Thula, deoarece animalul ei îi oferă un sentiment de siguranță.

6.A avea pisici poate reduce alergiile, mai ales la copii.
Există o varietate de opinii cu privire la ceea ce face de fapt blana unei pisici și cât de des cade. Când aveți copii mici în casă, s-ar putea să nu credeți că este o idee bună să aveți o felină care împarte casa cu ei. Cu toate acestea, un studiu a constatat că copiii cu vârsta sub un an care au o pisică ca animal de companie în timp ce cresc sunt mai puțin susceptibili de a dezvolta alergii. Aceste rezultate sugerează că a avea un animal de companie la începutul vieții ar putea ajuta corpul nostru să se abțină de la dezvoltarea unei alergii la animale mai târziu în viață. De asemenea, ne-ar putea ajuta să facem față altor probleme similare, cum ar fi o alergie la praf.

7.Stăpânii de pisici sunt mai inteligenți decât stăpânii de câini.
Un studiu a constatat că persoanele care dețin câini sunt mai active și tind să petreacă mai mult timp în aer liber. În schimb, cei care dețin pisici sunt, de obicei, introvertiți, rămân mai mult acasă și își petrec timpul făcând activități mai relaxante, cum ar fi vizionarea de seriale TV sau citirea despre diverse subiecte, și sunt mai interesați de subiectele culturale și academice. Acesta ar putea fi motivul pentru care s-a stabilit că stăpânii de pisici ar putea fi mai inteligenți decât stăpânii de câini. Dar rețineți că acest rezultat s-a bazat exclusiv pe diferitele personalități și interese ale fiecărui tip de proprietar, deci este departe de a fi concludent.
Sursa: stiai.net

loading...

Add comment