Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist

”Faceți semnul sfintei cruci pe tot ce mâncați: apă,ceai,cafea,prăjituri,fructe,mâncare,pâine” Sfatul Părintelul Arsenie Boca

Părintele Arsenie Boca s-a născut în 1910 într-un sat mic din România din părinți ortodocși evlavioși, Iosif și Christina.El a fost luminat de Harul Duhului Sfânt și a dobândit darul de a prevedea viitorul.Bătrânul Arsenie a devenit renumit pentru abilitățile sale de duhovnic și ghid spiritual. Bătrânul Arsenie și-a prezis sfârșitul informând mulți că a mai avut încă trei sezoane pascale pentru a sărbători și, într-adevăr, a adormit în Domnul trei ani mai târziu. El a prevăzut căderea instituției comuniste și ascensiunea poporului român împotriva regimului ateu și repede după această profeție a încetat din viață în noiembrie 1989. El a rămas în sufletele multora dintre copiii săi spirituali, continuând să-i călăuzească de sus.Mormântul său se află la mănăstirea femeilor, la Prislop. Zeci de mii de creștini îl vizitează anual.De iarnă până în vară, mormântul Sfântului rămâne plin cu flori înflorite, multicolore și aromate.

Părintele îi îndemna pe cridincioși să nu treacă masă fără ca semnul crucii să fie făcut peste bucatele lor.„Faceţi semnul sfintei cruci pe tot ce mâncaţi: apă, ceai, cafea, prăjitură, fructe, băutură, mâncare, pâine. De-ar fi dat chiar şi cu otravă, Sfânta Cruce anulează tot ce este otrăvit”, spunea marele duhovnic român.

Semnul Sfintei Cruci fie că îl făceau atunci când se puneau la masă, fie deasupra alimentelor, dar mai ales deasupra pâinii, înainte să o taie.Semnul crucii este un obicei riguros, pe care toți credincioșii îl făceau.Potrivit părintelui Arsenie, semnul sfintei cruci are puterea de a distruge otrava sau răul pe care ni-l poate face consumul respectivelor alimente.Iar dacă facem semnul sfintei cruci înainte de a mânca, mâncarea este purificată efectiv instantaneu.Astfel, recomandările ortodoxe de a binecuvânta orice mâncare sau băutură nu au numai o valoare spirituală, ci şi una preventivă. Apa sfinţită nu este numai purificată, ci ea îşi schimbă şi structura, devine inofensivă şi poate să vindece.

Oamenii de ştiinţă au dovedit, în mai multe rânduri, puterea semnului crucii, a rugăciunilor şi a slujbelor săvârşite în Biserica Ortodoxă. Astfel, cercetătorii ruşi au demonstrat urmările concrete ale semnului crucii făcut deasupra mâncării, de pildă. „Am demonstrat că vechiul obicei de a însemna cu Sfânta Cruce mâncarea şi băutura înainte de masă are o însemnătate mistică profundă. Această tradiţie are consecinţe practice: mâncarea este purificată în mod real, imediat. Aceasta este o mare minune, care se întâmplă zi de zi”.

loading...

Add comment