Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist

13 moduri excelente de a folosi oțetul de care nu ai auzit niciodată.

Rafturile magazinelor sunt pline de sticle cu lichide de curățare scumpe, care nu fac întotdeauna ceea ce promit. De aceea trebuie să căutăm metode de curățare cu adevărat eficiente.
Noi am colectat cele mai eficiente moduri de a folosi oțetul de mere acasă.

1.Detartrați aparatele de uz casnic.


Puteți să vă detartrați cu ușurință mașina de spălat sau mașina de spălat vase doar spălându-le cu câteva pahare de oțet de mere. Porniți mașina de spălat, fără a pune haine în ea. 3-4 minute mai târziu, adăugați 2 pahare de oțet de mere.

2.Prelungește viața florilor.


Se amestecă 2 linguri de oțet de mere, 3 linguri de zahăr și 1 litru de apă caldă și se pun florile în acest amestec. Acest truc te va ajuta să-ți păstrezi florile proaspete pentru o perioadă de timp mai îndelungată.

3.Curățarea petelor uscate.


Se amestecă 1 lingură de detergent pentru vase, 1 lingură de oțet alb și 2 pahare de apă caldă. Acest amestec vă va ajuta să îndepărtați petele vechi uscate, chiar și pe cele de vin și cafea. Puteți utiliza acest amestec și în mașina de spălat vase împreună cu detergentul special.

4.Prevenirea înghețării geamurilor mașinii.


Utilizați oțet de mere iarna ca mijloc de a evita înghețarea geamurilor mașinii. Spălați geamurile mașinii cu un amestec de oțet și apă într-un raport de 3: 1.

5.Desfundarea chiuvetei.


Un amestec de bicarbonat de sodiu, oțet și apă vă poate ajuta să scăpați chiar și de cele mai grave blocaje de scurgere. Puneți o jumătate de pahar de bicarbonat de sodiu în scurgere, apoi adăugați un pahar de oțet și un pagar de apă fierbinte. După 20 de minute, turnați puțină apă de la robinet în scurgere. Acesta este un mod foarte bun de prevenire a blocajelor de scurgere.

6.Eficient împotriva mucegaiului.


Oțetul vă poate ajuta să scăpați de mucegai. Pulverizați oțet pe locurile afectate de mucegai și frecați suprafața cu un burete mai dur. Acest lucru este mai sigur și mai eficient decât utilizarea înălbitorului cu clor.

7.Eficient împotriva germenilor.


Un amestec de oțet și apă într-un raport 1: 1 va ucide germenii din bucătărie. Se amestecă aceste ingrediente și se toarnă lichidul într-o sticlă de pulverizare. Veți obține un amestec antimicrobian ecologic. Vă puteți spăla cu ușurință și rapid cuptorul cu microunde și vă puteți dezinfecta chiar și tăieturile.

8.Curățați-vă robinetele și dușul.


Vă puteți curăța dușul cu un amestec de apă și oțet într-un raport de 1: 1. Puneți capul de duș într-o oală cu amestecul și fierbeți-l timp de 5-7 minute. Lăsați lichidul să se răcească. Vă puteți curăța robinetele cu oțet de mere și un burete.

9.Scapă de germenii de pe îmbrăcămintea copiilor.


Uciderea germenilor în timp ce spălați rufele este ușoară dacă aveți un pahar de oțet de mere. Adăugați-l la mașina de spălat fără a-l amesteca cu detergentul. Hainele vor fi proaspete și sterile. Acest truc este folosit deja de foarte mult timp.

10.Dați luciu pieselor din crom.


O pastă făcută din bicarbonat de sodiu și oțet vă poate ajuta să lustruiți articolele cromate. Cu toate acestea, nu puteți utiliza acest amestec pentru suprafețe de șist, granit sau marmură.

11.Scapă de buruieni.


25% oțet de cidru de mere te va ajuta să scapi de buruieni. Stropiți oțetul peste porțiunile de pământ cu buruieni pe care doriți să le curățați. Repetați acest lucru până când toate buruienile sunt îndepărtate.

12.Păstrați cuptorul curat.


O soluție de apă și oțet poate fi folosită pentru curățarea cuptorului. Acest lucru va împiedica grăsimea să rămână pe suprafața cuptorului în timp ce gătiți. La fel se poate proceda și cu un cuptor cu microunde.

13.Scapă de celulită.


Și acum ceva neașteptat! Amestecă 3 părți de oțet de mere cu 1 parte de vitamina E și masează amestecul pe piele de două ori pe zi. Acest lucru vă va ajuta să scăpați de celulită.

loading...

Add comment