Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist

Lucruri interesante care nu le știai despre ceaiul negru

Mulți asociază longevitatea și sănătatea chinezilor cu tradiția lor de a bea ceai și aceasta ar putea fi o percepție corectă. În timp ce majoritatea oamenilor din Vest consumă una sau două cești pe zi, chinezii tratează ceaiul ca apa și beau ceai pe tot parcursul zilei. Există mai mult de 1500 de tipuri de ceai astăzi; dar acestea pot fi clasificate în 3 varietăți principale: ceai verde, alb și negru.

Ceaiul negru vine din aceeași plantă ca celelalte soiuri, dar este pregătit într-un mod diferit. În timp ce frunzele din ceaiul verde sunt aburite imediat după recoltare, frunzele de ceai negru sunt lăsate să se oxideze și să devină maro. Acest proces suplimentar de oxidare permite frunzelor să dezvolte anumiți compuși care îi conferă culoarea și aroma specifică.

Iată mai multe informații interesante despre ceaiul negru

Occidentalii preferă mai mult ceaiul negru decât cei care trăiesc în est, unde ceaiul verde este cea mai favorabilă băutură.

Ceaiul negru se numește „ceai roșu” în China.

Ceaiul negru este cea mai populară varietate de ceai, reprezentând aproximativ trei sferturi din consumul de ceai din lume.

Când este depozitat corect, ceaiul negru nu-și pierde aroma timp de mulți ani.

Conținutul de cafeină din ceaiul negru este scăzut la 40 mg pe cană. În schimb, o ceașcă de cafea preparată are 85 până la 200 mg.

Beneficiile pentru sănătatea ceaiului negru provin din flavonoide, care sunt antioxidanți care ajută la neutralizarea leziunilor celulare produse de radicalii liberi. Studiile științifice au demonstrat că consumul a 3 sau mai multe cești pe zi scade semnificativ riscul de infarct miocardic și accident vascular cerebral; și, de asemenea, scade nivelul de colesterol rău în organism.

Consumul de ceai negru după o masă indulgentă poate ajuta la contracararea efectelor adverse ale consumului de alimente prea grase.

Ceaiul negru este atât caloric scăzut, cât și ieftin. O ceașcă conține doar 2 calorii și atunci când este pregătită acasă, costă aproximativ 50 de bani.

Fierberea ceaiului negru la temperaturi ridicate eliberează mai mulți antioxidanți. În mod ideal, ar trebui să fie preparat la nouăzeci de grade Celsius.

Dacă este posibil, lăsați ceaiul negru să rămână negru, deoarece adăugarea de lapte sau altceva reduce potențialul său antioxidant.

Cantități mari de ceai negru și verde din India au fost aruncate în mare în timpul petrecerii ceaiului din Boston, act de protest desfășurat de americani împotriva guvernului britanic în decembrie 1773.

loading...

Add comment