Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist

Anthony Hopkins, de la ateu la credința în Dumnezeu…

Celebrul Anthony Hopkins își dezvăluie călătoria sa, de la ateu la credincios în Dumnezeu.

„A fi ateu trebuie să fie ca și cum ai trăi într-o celulă închisă, fără ferestre”.

Pe măsură ce fiecare dintre noi îmbătrânește, întrebările despre Dumnezeu, scopul și viața de apoi devin mai pronunțate. Acesta a fost cu siguranță cazul pentru faimosul actor Anthony Hopkins.În timpul unei apariții la cea de-a 11-a Conferință anuală LEAP, Hopkins a explicat un moment de cotitură important în viața sa, un moment în care a abandonat ateismul în schimbul unei credințe într-o putere superioară.

Celebritatea care a căștigat Oscarul este clar deschisă existenței lui Dumnezeu, schimbare care a avut loc în 1975, când în timpul unei întâlniri cu alcoolici anonimi, o femeie a pus o întrebare introspectivă care îl intriga pe Hopkins.

„De ce nu ai încredere în Dumnezeu?”, l-a întrebat femeia pe Hopkins, care a remarcat din acel moment dorința lui insaciabilă de alcool dispărut.

„Din acel moment viața sa și percepția a început să se schimbe.Probabil că dacă nu făceam acea schimbare, aș fi fost găsit mort din cauza alcoolului.Am fost pe drumul spre distrugere, spre autodistrugere. Drumul spre IAD.Am cerut doar ajutor Bunului Dumnezeu. Și deodată…BUM… sunt LIBER”, a explicat actorul.

Într-un interviu din 2011 cu Piers Morgan, Hopkins și-a amintit luptele cu alcoolismul, recunoscând propria sa nevoie de Dumnezeu, în ciuda faptului că era ateu la acea vreme. „Credeți în Dumnezeu, credeți în puterea Lui, El vă este aproape în orice moment al vieții, trebuie doar să vă întoarceți fața către El și totul va fi bine!” spunea Anthony Hopkins în cadrul aceluiași interviu.

Hopkins îl va interpreta pe Papa Benedict al XVI-lea alături de actorul Jonathan Pryce, care îl va înfățișa pe Papa Francisc, într-un film original Netflix, intitulat „Cei doi papi”.Filmul detaliază lupta pentru putere din interiorul bisericii catolice din urmă cu mai puțin de un deceniu.Premiera filmului Cei doi papi este programată pentru luna decembrie a acestui an.

loading...

Add comment