Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist

Dacă iertați prea des,alții se vor obișnui să vă trateze cu lipsă de respect.

Suntem învățați să iertăm și să uităm de la o vârstă fragedă. Creștem iertând oameni care ne-au greșit pentru că asta ar trebui să facem. Iertarea devine un eveniment natural pentru unii oameni. Devine atât de incredibil de ușor, deoarece știm că ar trebui să vedem binele în toată lumea și, după atât de mult, începem să credem că fiecare persoană are o inimă bună.Dar există o problemă.Nu toată lumea are o inimă la fel de pură ca a ta. Pare mult mai ușor să crezi că toată lumea are intenții bune de la început, dar odată ce accepți că nu este cazul, nu vei fi dezamăgit la fel de des.

Nu mă înțelegeți greșit, ar trebui să iertați și să mergeți mai departe.Nu este un lucru rău.Dar problema vine atunci când iertăm aceeași persoană pentru același lucru din nou și din nou.Acest fenomen trebuie să se oprească.Oamenii îți iau sufletul amabil de bun și te tratează cu lipsă de respect considerabil de multe ori, știind că de fiecare dată îi vei ierta.Iar până la urmă, te rănești. Îți pierzi iertarea de parcă ar fi o bomboană și îți vei răni sentimentele când cineva o ia. De prea multe ori i-ai dat aceleiași persoane o piesă diferită.Nu toată lumea merită a doua, a treia și a patra șansă.

Și iertarea are limitele ei.Dacă ierți o persoană pentru aceeași greșeală de mai multe ori, ea va începe să se obișnuiască cu ideea, va profita de situație și nu-i va mai păsa ori de câte ori greșește, pentru că va fi sigur că tu o vei ierta.Iertarea înseamnă că accepți ce greșeli ți s-au făcut, ai renunțat la aceste greșeli, îți calmezi inima cu dragostea și răbdarea lui Dumnezeu și începi din nou – cu sau fără acea persoană, depinde de tine.Iertarea este una dintre cele mai puternice forțe de pe planetă. Dar nu ar trebui să fie oferit sau primit în mod neînsemnat, pur și simplu pentru că persoana care greșește o solicită.Să știi că a ierta pe cineva nu te slăbește, ci îți dă putere. Destul de puternic pentru a da drumul, pentru a merge mai departe și pentru a lăsa acea persoană în trecut.

În plus, procesul iertării ne învață cum să trăim în prezent, în loc să stăpânim trecutul sau să ne stresăm despre viitor. Când suntem capabili să ne bucurăm și să experimentăm pe deplin fiecare moment care trece, obținem mai mult din viață și ne permitem să fim fericiți.

loading...

Add comment