Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist

Te ajută să slăbești și reduce tensiunea.9 proprietăți benefice ale ridichii negre pentru sănătate.

Ridichea neagră este cultivată pe scară largă în Europa și Asia.Ridichea neagră sau ridichea spaniolă neagră este un membru al familiei Cruciferae și este folosită de secole, atât ca medicament, cât și ca hrană.Este denumită ridiche neagră datorită exteriorului violet închis sau uneori întunecat.Din cele mai vechi timpuri, ridichea neagră a fost folosită de chinezi, indieni și europeni pentru a trata diferite boli. Alte regiuni au început să crească ridichea neagră, iar popularitatea sa a crescut în ultimii ani ca urmare a profilului său nutrițional impresionant și a beneficiilor fantastice pentru sănătate.Ridichea neagră este puțin mai mare decât ridichea tradițională și are o aromă mai amară și înțepătoare. Iată în continuare 9 proprietăți benefice ale ridichii negre pentru sănătate.

  1. Ridichea neagră este bogată în glutation antioxidant, care este extrem de important pentru un ficat sănătos.Suplimentul de ridiche neagră fiind bogat în mai multe vitamine (vitamina B1, alte vitamine B, vitamina C) și minerale (magneziu, calciu) ajută la promovarea fluxului de bilă și ajută la drenarea ficatului. Ridichea neagră conține un conținut ridicat de compuși de sulf, care este destul de vitală pentru detoxifierea ficatului.
  2. Această ridiche are multă vitamină C care reduce stresul oxidativ asupra corpului nostru și scade riscul de cancer, boala Parkinson și boala Alzheimer.Extractul de ridiche neagră conține izotiocianați, care are un efect important asupra căilor genetice ale celulelor canceroase și poate duce la moartea celulelor, împiedicând astfel reproducerea celulelor canceroase.Extractul de ridiche neagră, care este o sursă bună de antioxidanți precum carotenoizii, îl face un remediu anticancerigen uimitor.
  3. Cantitățile mari de magneziu și vitamina C din ridiche sunt deosebit de importante pentru a stimula producția de celule albe din sânge și pentru a îmbunătăți imunitatea.O funcționare adecvată și un sistem imunitar insusceptibil vă va ajuta să vă protejați corpul împotriva agenților patogeni, a celulelor dăunătoare și a microorganismelor dăunătoare.Ridichea neagră are și efecte antimicrobiene asupra gripei, durerii în gât și stimularea membranei mucoase.
  4. Ridichea neagră luptă împotriva colesterolului. Ea este bogată în fibre dietetice, care pot controla foarte bine nivelul colesterolului din vasele de sânge.Extractul de ridiche neagră poate ajuta, de asemenea, în tratarea calculilor biliari cauzate de colesterol. Extractul de suc de ridiche neagră conține antioxidanți care ajută la gestionarea metabolismului lipidelor și pot ajuta la reducerea riscului de hiperlipidemie.
  5. Este foarte bună pentru pierderea în greutate. Ridichea neagră este bogată în fibre dietetice și vitamine precum A, C și E și magneziu și seleniu. Toți acești nutrienți sunt deosebit de importanți pentru a menține o sănătate bună și pentru a facilita pierderea în greutate.
  6. Această legumă nu este bună numai pentru sistemul digestiv, dar ajută și la remedierea acidității, obezității, a problemelor gastrice și a senzației de greață, printre altele.
  7. Este benefică pentru sănătatea mintală. Potasiul și seleniul sunt suplimente minunate ale creierului pentru a promova claritatea și concentrarea.Menținerea unei sănătăți mintale bune depinde de echilibrul electrochimic adecvat al creierului. Ridichea neagră poate ajuta la îmbunătățirea puterii creierului, a funcționării sistemului nervos și a funcției cognitive
  8. Substanțele nutritive precum magneziul și seleniul prezente în ridichea neagră sunt benefice pentru îmbunătățirea circulației sanguine a pielii capului și îmbunătățirea creșterii părului.
  9. Controlează tensiunea arterială: ridichea asigură, de asemenea, corpului tău potasiu, care poate ajuta la scăderea tensiunii arteriale și menține controlul fluxului de sânge, mai ales dacă se știe că suferi de hipertensiune.
loading...

Add comment