Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist

Folosiți untura de porc, în locul uleiului. Este bogată în vitamina D, reglează producția de hormoni și poate preveni apariția cancerului mamar.

Untura de porc a fost folosită în bucătăriile din întreaga lume inainte de 1900. În ultimul timp aceasta a încetat să mai fie folosită, deoarece se spune că nu este benefică sănătății.

Conform Mary Enig, compozitia unturii este de: 40% grăsimi saturate, 50% grăsimi mononesaturate si 10% grăsimi polinesaturate. Procentul mare de grăsimi saturate din untura protejeaza grasimile mono si polinesaturate de oxidarea la caldură. Din acest motiv untura de porc este excelentă pentru gătit si coacere. Este o grăsime sănătoasă pentru gătit care merită să revină in bucătăriile din întreaga lume.

Untura este o sursă bogată de vitramina D.Iar vitamina D are un rol foarte important la nivelul organismului. Ea contributie la reglarea nivelurilor de calciu si fosfor, ceea ce duce la intarirea oaselor. De asemenea, poate contribui si la sanatatea musculaturii, si la nivelul ridicat de imunitate.

Unii oameni au impresia că untura face parte din acele alimente nesănătoase, care măresc riscul de boli de inimă.Dar, suprinzător nu este deloc așa.Potrivit unui studiu publicat in Jurnalul American de Nutriție, la care au participat peste 300.000 de persoane, nu există dovezi pentru a spune că riscul bolilor de inimă creste odată cu consumul de grăsimi saturate.

Gustul alimentelor prăjite în untură de porc este superior multor altor grăsimi. Astfel, multe reţete, în special cele care folosesc carne de porc, vor avea un gust mult mai bun dacă folosiți la gătit untură de porc, în locul uleiului.Untura e mai sănătoasă de folosit la gătit și în special la prăjit, pentru că uleiurile vegetale degajă substanțe toxice care pot cauza diferite boli. Profesorul Martin Grootveld de la Universitatea De Montfort a descoperit că dacă gătești pește cu ulei de porumb sau de floarea-soarelui, sunt eliberate de 200 de ori mai multe aldehide toxice decât limita zilnică admisă.

loading...

Add comment