Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist

Copilul are nevoie de microbi,nu de antibiotice,pentru a dezvolta imunitatea – spun oamenii de știință.

Noua știință arată că îndepărtarea organismelor minuscule numite microbi cu substanțele de dezinfectare a mâinilor, săpunuri antibacteriene și doze liberale de antibiotice are un impact profund negativ asupra sistemului imunitar al copiilor noștri, spune microbiologul Marie-Claire Arrieta, coautor al unei noi cărți cunoscute, pe această temă.Profesorul asistent de la Universitatea din Calgary, împreună cu coautorul ei, stimatul microbiolog Brett Finlay, susțin că ne creștem copiii într-un mediu mai curat, mai hiperigienic decât oricând. Ei spun că această exagerare contribuie la o serie de afecțiuni cronice, de la alergii la obezitate.

Am auzit de ceva timp că utilizarea excesivă a antibioticelor poate duce la infecții spitalicești rezistente la antibiotice, lucru pe care îl putem asocia cu persoanele în vârstă și alte persoane imun-compromise. Dar înțeleg că implicațiile sunt mult mai imediate și mai individuale decât atât. Care este legătura dintre microbi și dezvoltarea sistemului imunitar în copilărie?Când ne naștem, nu avem microbi. Sistemul nostru imunitar este subdezvoltat. Dar, de îndată ce microbii intră în imagine, aceștia dau startul sistemului imunitar pentru a funcționa corect. Fără microbi, sistemul nostru imunitar nu poate combate bine infecțiile.

Ipoteza igienei încearcă să explice de ce alergiile, precum și obezitatea și bolile inflamatorii intestinale și chiar autismul, toate acestea sunt boli în creștere. Și acest lucru nu este explicat doar de gene. Genele noastre pur și simplu nu se schimbă atât de repede. Cercetările arată în mod constant că aceste schimbări în expunerea timpurie la microbi sunt cele care determină apariția acestor boli. Lipsa expunerii microbiene la începutul vieții, care este necesară pentru ca sistemul nostru imunitar să fie instruit în mod corespunzător și, în cele din urmă, să poată evita dezvoltarea acestor boli.

Dovezile epidemiologice arată că copiii care cresc într-o fermă au șanse mult mai mici de a dezvolta anumite boli.Desigur, nu puteți să vă ridicați lucrurile și să deveniți fermier, dar ceea ce sugerează acest lucru este că trăirea într-un mediu mai puțin curat este de fapt mai bună. Același lucru este valabil și pentru deținerea unui animal de companie, în special a unui câine. Lăsați copilul să se joace în siguranță cu câinii.Studiile au arătat, de asemenea, că curățarea a tot ce intră în gura bebelușului le crește șansele de astm.

Și toate acestea indică faptul că trăim prea curat, până la un punct care nu este benefic. Igiena este crucială pentru sănătatea noastră. Nu ar trebui să încetăm să ne spălăm pe mâini, dar ar trebui să o facem într-un moment în care este eficient în prevenirea răspândirii bolii – înainte de a mânca și după folosirea toaletei. În orice alt moment nu este necesar. Deci, dacă copilul tău se află în curtea din spate jucându-se cu murdărie, nu trebuie să îndepărtezi murdăria respectivă. Nu există niciun beneficiu dacă o faci. Trebuie să existe un echilibru între prevenirea infecției, care este încă o amenințare reală în societate, dar și promovarea acestei expuneri microbiene sănătoase.

loading...

Add comment