Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist
alimente-probiotice

5 alimente probiotice care întăresc sistemul imunitar

Sistemul imunitar joacă un rol important în sezonul rece, în care organismul este mult mai predispus la răceli.Întărirea imunității din interior este un pas important pentru a preveni îmbolnăvirea.Atunci când sistemul imunitar este puternic, sănătos și funcționează optim, corpul lucrează pentru a lupta împotriva bolilor.Și alimentația are un rol important, deoarece un sistem digestiv bun și sănătos înseamnă de obicei o sănătate generală bună.

Există câteva probiotice care ajută la menținerea unui sistem imunitar puternic.Ele luptă împotriva bacteriilor și sunt utile și în tratarea multor alte afecțiuni.Probioticele sunt adesea denumite bacterii „bune” sau „prietenoase” în intestin, deoarece ajută organismul în digestia adecvată, detoxifiere, susținere imunitară, producere de energie și alte funcții importante. Încorporarea probioticelor în dieta zilnică obișnuită este o idee foarte bună pentru sănătate.În continuare avem o listă cu 5 alimente probiotice cunoscute că întăresc sistemul imunitar.

1.Iaurtul.

iaurt


Iaurtul este o sursă bogată de probiotice. Tulpinile puternice de probiotice găsite în iaurt includ lactobacillus și bifidobacterii.Pentru ca iaurtul să fie cu adevărat un aliment bogat în probiotice, care îmbunătățește sănătatea, cel mai bine este să-l faceți singur din lapte crud, nepasteurizat și să îl îndulciți cu stevia în loc de zahăr rafinat.Iaurtul de casă este întotdeauna mai bun decât cel ambalat. Este în mod natural bogat în acele culturi vii.

2.Murăturile.

muraturi


Murăturile sunt o alegere bună alături de fripturi, tocănițe sau alte mâncăruri și sunt bogate în probiotice.Pentru a obține acele bacterii sănătoase, cumpărați murături în apă sărată, nu oțet.Murăturile pot fi făcute cu ușurință acasă.

3.Măslinele.

masline-verzi


Măslinele în soluții de saramură sunt foarte bogate în probiotice. Acestea sunt supuse unei fermentații naturale, iar acizii produși de bacteriile lactice care sunt prezenți în mod natural pe măsline le conferă acestor mici fructe aroma lor distinctivă.

4.Brânza.

branza


Datorită procesului de fermentație, brânza este încărcată cu probiotice. Conținutul bogat în grăsimi și natura scăzută a acidului hrănește și păstrează bacteriile bune pe măsură ce se deplasează prin tractul digestiv.Multe brânzeturi sunt create prin fermentare, dar nu toate brânzeturile fermentate conțin probiotice. Brânzeturile învechite, cum ar fi cheddar, mozzarella, gouda, parmezan sunt de obicei singurul tip care va menține bacteriile benefice.Cu cât brânza îmbătrânește mai mult, cu atât bacteriile sunt mai sănătoase.

5.Ciocolata neagră.

ciocolata-neagra


Ciocolata neagră este, de asemenea, bogată în probiotice.Aceasta conține cantități mari de antioxidanți, care ajută la controlul radicalilor liberi și la oxidarea celulelor. Iată un alt motiv bun pentru a consuma mai multă ciocolată neagră fără a te simți vinovat.

Lista cu alimente probiotice nu se oprește aici, acestea au fost doar câteva dintre ele.Dar rețineți, consumul excesiv de probiotice poate duce la indigestie și balonare.Așadar, puțin probiotic în dieta zilnică va întări sistemul imunitar.

loading...

Add comment