Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist

Studiu: Iată cum o mamă iubitoare își poate influența fiul.

O relație mamă-fiu este o relație copleșitoare emoțional care evoluează.Deci, ce face această relație atât de specială, dar complicată? Vom vorbi în continuare despre importanța relației mamă-fiu, despre influența unei mame asupra fiului ei și despre modalitățile prin care o mamă poate îmbunătăți legătura cu fiul ei.

Mamele au un impact semnificativ asupra fiilor lor în măsura în care modul în care se comportă în ultimii ani este atribuit relației lor cu mama lor. Nici o altă persoană nu înțelege un copil mai bine decât o mamă. Chiar de la naștere și până la vârsta adultă, un băiat are o legătură adânc înrădăcinată cu mama sa. Și această relație este imperativă pentru dezvoltarea generală și sănătatea emoțională a copilului.

Băieții care împărtășesc o relație sănătoasă cu mamele lor încă din copilărie sunt puternici din punct de vedere emoțional și se crede că au mai puține probleme de comportament în viața lor. Legătura puternică dintre mamă și fiu îl face să se simtă siguri și încrezători.Dr. Pasco Fearon de la Școala de Psihologie și Științe Clinice a Limbajului, Universitatea din Reading, spune: „Copiii cu atașamente nesigure față de mamele lor, în special băieții, au avut semnificativ mai multe probleme de comportament, chiar și atunci când problemele de comportament au fost măsurate ani mai târziu.

Un băiat, care este iubit și îngrijit de mama sa, se transformă într-un bărbat încrezător. Un studiu publicat în ediția din august 2011 a Child Development spune că dragostea necondiționată și acceptarea mamei îl asigură pe fiul că este iubit și capabil să fie un bun prieten și iubit. Studiul relevă, de asemenea, că cu cât o mamă este mai iubitoare, cu atât sunt mai puține șansele ca băiatul să fie distant și rece în viitor.Inteligența emoțională transmisă de mamă îl ajută pe fiu să-și dezvolte capacitatea de a-și articula gândurile. Astfel, el dezvoltă autocontrolul în clasă și în mediile sociale.

O relație strânsă cu mama îl va ajuta pe băiat să aprecieze rolul ei în viața sa și contribuția ei la familie. El va învăța să respecte femeile în general, deoarece este mai puțin probabil să aibă probleme de superioritate cu omologii săi.O mamă, care se implică în educația și viața fiului ei, îl ajută să aibă succes profesional și personal. Ea îi devine prietenă, ghid, filosof și îi arată calea spre succes.O mamă care este deschisă în comunicarea ei devine confidenta fiului ei. Fiul ei poate vorbi și împărtăși orice cu ea chiar și în adolescență și în vârstă. Acest lucru îi ajută pe fii să comunice fără frică și inhibiții.

Dragostea unei mame pentru fiul ei este mai vizibilă decât a tatălui, deoarece o exprimă în mai multe moduri. Cu toate acestea, expresia iubirii se schimbă pe măsură ce fiul crește de la un copil la un bărbat.Prima relație fizică și emoțională dintre mamă și fiu se stabilește între cei doi imediat după naștere. Copilul depinde de mamă pentru aproape orice, iar acest atașament sigur cu mama formează baza unei legături puternice

loading...

Add comment