Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist

Când ne pierdem mama,pierdem o parte din sufletul nostru

Mama este primul nostru prieten și coleg de joacă.Ea este cea care ne-a zguduit când eram copii, ne-a bătut când eram neastâmpărați și ne-a ușurat durerile de inimă când eram adolescenți.Ea este cea care ne ajută să ne planificăm nunta și ne învață cum să devenim adulți responsabili.Într-un anumit sens, mama este cea mai mare parte a vieții noastre.De aceea, nimic nu ne poate pregăti pentru ceea ce înseamnă să o pierdem.

Dacă nu ai pierdut-o pe mama ta, nu vei înțelege pe deplin profunzimea durerii prin care se trece decât la momentul potrivit.Moartea unui părinte este printre cele mai dificile din punct de vedere emoțional și universal dintre toate experiențele umane.Moartea este inevitabilă, dar totuși această certitudine nu face ca pierderea părinților să fie mai ușor de acceptat sau înțeles.Moartea mamei este plină de durere și modifică permanent copiii de orice vârstă, atât biologic, cât și psihologic.Nimic nu mai este la fel, este un eveniment complet transformator.Durerea cicălește și te lovește în momente aleatorii. Un minut s-ar putea să fiți bine, iar în minutul următor să plângi în hohote.Este ca și cum ai pierde o parte din tine.Nimeni nu este niciodată pregătit pentru acel moment.Și din păcate, cu această durere trebuie să se confrunte toate viețuitoarele care se nasc.

Pentru multe persoane pierderea mamei este mai grea decât pierderea tatălui. Nu pentru că le-au iubit mai puțin, dar legătura dintre mamă și copil este una specială. Mama te-a născut. Te-a hrănit și te-a educat de-a lungul copilăriei.Mama este cea care tinde să aibă cea mai mare responsabilitate pentru îngrijirea copilului și este acasă cu copiii mai des decât tatăl în majoritatea cazurilor.De multe ori, mama ta este cea mai bună prietenă.Sau poate că nu ai avut relația perfectă cu mama ta.Dar totuși, pierderea ei poate fi la fel de devastatoare. Nu mai ai șansa să pui lucrurile la punct, să o auzi spunând că te iubește sau este mândră de tine.

Deși pierderea unui părinte este o parte normală a creșterii și se întâmplă tuturor, nu este mai puțin devastatoare.Întristarea pentru moartea unei mame este unul dintre cele mai grele lucruri cu care ne confruntăm în viață. Durerea fiecăruia este diferită și cu toții avem propriile noastre modalități de a face față. Este minunat dacă aveți norocul de un membru al familiei apropiate sau un prieten în care să vă puteți încrede.Este o perioada dificilă oricând treceți prin această experiență.

loading...

Add comment