Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist

Iertarea nu șterge nimic din ce a fost trăit,nu repară trecutul și nu schimbă oamenii.Iertarea vindecă sufletul.

Să începem în primul rând cu ceea ce nu înseamnă iertarea. Nu înseamnă să scuzi comportamentul rău al altei persoane. Oamenii sunt absolut responsabili de durerea pe care o provoacă altora. Și nu înseamnă că trebuie să schimbați persoana pe care o iertați.Actul de iertare este în primul rând pentru propria vindecare.Actul de iertare vindecă sufletul.Iertarea nu înseamnă, de asemenea, păstrarea unui ideal de a fi nevoit să ierte pe toată lumea pentru tot, sau să te forțezi să ierte pe cineva înainte ca cineva să fie gata.

Iertarea, în mintea mea, înseamnă cu adevărat a fi dispus să simt „Durerea”. O numesc Durerea în locul durerii tale sau a durerii mele, deoarece, într-adevăr, este o durere care este împărtășită de toate ființele umane. Este doar jucat în acest mod și în acest fel în locuri diferite, cu oameni diferiți.Atunci când cineva mă rănește, îmi oferă durerea care este prea mare pentru ei. Dacă mă împotrivesc, mă doare și persistă ca furie și resentimente.Dacă sunt dispus să o primesc, mă doare și apoi trece prin mine.Durerea, dacă este împărtășită în acest fel, devine un catalizator pentru vindecare, în loc să doară. Când cineva devine complet dispus să simtă durerea, iertarea și vindecarea urmează automat.

Trebuie să-i iertăm pe ceilalți pentru răul pe care ni l-au făcut.Trebuie să ne permitem să fim iertați de alții pentru răul pe care l-am provocat.Iar în cele din urmă, trebuie să ne iertăm pe noi înșine pentru că îi ținem pe ceilalți și pe noi înșine din inima noastră, deoarece nu putem suporta durerea.

Este atât de mare nevoie să găsim vindecare în viața noastră. Trăim într-o lume extrem de violentă, în care noile acte de violență ne distrug zilnic armonia. Iertarea și împăcarea necesită mult mai mult decât o corecție a relațiilor noastre personale. Fiecare dintre noi, în felul nostru, trebuie să găsim capacitatea și oportunitatea de a construi lumea în ansamblul său, de a înlocui răutatea cu compasiune și grijă, pentru a vindeca rănile pe care noi le provocăm nouă și lumii noastre.

loading...

Add comment