Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist

Un om înțelept nu va sta să se certe sau să se răzbune,un om înțelept va alege să se retragă

Depinde de fiecare dintre noi cine vrem să fim.Vrei să fii cel care se gândește să ierte sau cel care se ceartă și dorește să se răzbune? Iertarea nu este niciodată ușoară. Într-adevăr, iertarea celui care ne-a provocat durere ne poate face să simțim o durere mai mare decât rana pe care am primit-o.Este firesc uneori să vă supărați, să aruncați jigniri împotriva oamenilor care vă greșesc.La fel, există unii oameni care nu sunt capabili să se ierte. Deoarece ei nu pot trece peste un anumit lucru, aleg să se retragă atunci.Îmi place cum a spus teologul Lewis Smedes, „A ierta înseamnă a elibera un prizonier și a descoperi că deținutul TU ai fost”. Indiferent dacă ne iertăm pe noi înșine sau pe ceilalți, iertarea ne va elibera.

Oamenii care iartă nu sunt slabi, ci sunt suficient de puternici pentru a-și parcurge calea fără cei care i-au rănit.Ești gata să faci la fel și să te îndepărtezi de toți cei care te fac să te simți mizerabil sau îți provoacă lacrimi în ochi? Îndepărtați-i pe acești oameni cu sânge rece ca niște pietre care vă împiedică calea și uită că au existat vreodată.Aveți propriul drum de parcurs în viață și de aceea trebuie să iertați persoanele care v-au rănit și să le lăsați în urmă.

Iertarea este un act de forță – o stare de maturitate în har. Este ascultare de voința lui Dumnezeu. Dacă Dumnezeu ne-a iertat, de ce noi nu putem ierta pe alții? Un om înțelept nu va dori să se răzbune.Cu ajutorul Lui Dumnezeu, sunteți în stare să iertați pe cineva nu pentru că merită, ci pentru că Dumnezeu îi poruncește. Lăsăm persoana să plece, eliberându-ne astfel de robia sentimentelor neliniștite. În mod similar, atunci când te ierți și lași în urmă tot ce a fost îți faci ție un bine.Când începi să analizezi ura și răzbunarea, îți dai seama că acestea nu sunt altceva decât timp și energie irosite.Și de ce să ne pierdem timpul și energia cu ceva inutil, când o putem folosi în scopuri mai bune, cum ar fi să trăim această viață la maxim și să lăsăm în urmă persoanele care nu ne merită.

Fii puternic, fi inteligent! Uneori este mai bine doar să ignori și să îndepărtezi persoana respectivă din viața ta. Fii fericit în viață!

loading...

Add comment