Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist

Bunicii care își petrec timpul cu nepoții, sunt mai fericiți și trăiesc mai mult conform studiilor

Un studiu realizat recent a demonstrat că bunicii care își petrec timpul cu nepoții lor, au tendința să trăiască mai mult, de asemenea s-a descoperit că este la fel de benefic și pentru copii. Copiii care sunt aproape de bunicii lor sunt mai fericiți și mai puțin susceptibili să sufere de depresiii în viitor.

Bunicii au o legătură puternică cu nepoții lor și pentru a afla mai multe despre ea, cercetătorii de la Universitatea din Oxford au decis să studieze mai profund acest subiect. Au colectat date de la peste 1.500 de copii și i-au examinat. După parcurgerea statisticilor, s-a constatat că copiii care trăiesc cu bunicii sau cresc aproape de ei au mai puține probleme emoționale și sunt mai fericiți în viață.

De asemenea, această legătură duce la o calitate mai bună a vieții, iar copiii și bunicii au mai puține șanse de a se deprima pe măsură ce cresc. De fapt, un alt studiu susține că aceste simptome răsplătitoare curg în ambele moduri când bunicii ajung să fie alături de nepoții lor. Atât bunicii, cât și copiii sunt mai puțin susceptibili să fie deprimați atunci când sunt în compania celuilalt. Este un câștig-câștig!

Dar nu tot ce se găsește în studiu este pozitiv. Publicată în The Gerontologist din Oxford, cercetarea adaugă că această relație poate crește, de asemenea, simptomele depresive la vârstnici atunci când aceștia primesc doar îngrijiri și nu sunt capabili să dea nimic înapoi. De asemenea, s-a observat că copiii tind să se abată de la bunici odată ce ajung la vârsta adultă timpurie. Însă se întorc în timp ce se maturizează și încep să le lipsească „marele-mare”.

Nepoții fac viața bunicilor mai activă și mai veselă. Bunici ajung să-i hrănească și să-i îngrijească în timp ce copiii ajung să-i îndrume pe bunici și să le spună povești grozave din experiențele lor. Bunicii care își petrec timpul cu nepoții au un risc de mortalitate cu 37% mai mic în comparație cu cei care nu au grijă de nepoții săi. Lăsați copiii să înflorească cu bunicii, să petreacă timp cu ei, să se joace și să le aducă mereu zâmbetul pe buze.

loading...

Add comment