Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist

Poți ierta pe cineva,dar asta nu înseamnă că ar trebui să rămână în viața ta

Iertarea vindecă sufletul.Iertarea îți ridică și îți stabilește spiritul, indiferent dacă ești cel care dăruiește sau primești.Există ceva minunat în ceea ce privește eliberarea durerii în acest fel – să știi că cineva ți-a oferit o a doua șansă, sau să decizi după ce ai fost dezamăgit, să poți accepta scuzele cuiva și să-ți elibereze sufletul.

Dar, uneori se întâmplă să iertăm oamenii greșiți.Uneori ne-am legat îndeaproape de oamenii care ne-au rănit și credem că trebuie să-i iertăm pentru a merge mai departe, pentru a salva o relație sau pentru a remedia ceea ce a fost sfâșiat.Uneori, iertarea oamenilor este grea. Uneori doare prea mult, dar te ajută să te eliberezi.Te ajută să-ți eliberezi inima de acea amărăciune și durere.Dar iertarea cuiva nu înseamnă că îi permiteți o trecere liberă înapoi în inima ta. Nu înseamnă că deschizi ușile vieții tale și le dai cheia.Nu înseamnă că trebuie să păstrezi persoana respectivă în viața ta.

Poți ierta pe cineva că te-a înșelat.Poți ierta pe cineva că ți-a rupt inima. Poți ierta pe cineva că te-a abandonat într-o perioadă de nevoie, că te-a îndepărtat, că nu te-a pus pe primul loc sau că te-a lăsat să pleci.Dar asta nu înseamnă că vei avea încredere din nou în persoana respectivă.Iertarea nu înseamnă că vrei ca acea persoană să rămână în viața ta.Iertarea nu înseamnă că vrei să mai păstrezi o prietenie strânsă cu persoana care te-a trădat.Iertarea nu înseamnă că brusc vei uita tot ce ți-au făcut și te vei comporta ca și cum nu s-a întâmplat nimic.

Iertarea înseamnă că accepți ce greșeli ți-au făcut, că dai drumul la aceste greșeli, îți calmezi inima cu dragostea și răbdarea lui Dumnezeu și începi din nou, cu sau fără acea persoană, depinde de tine.Vezi, iertarea este una dintre cele mai puternice forțe de pe planetă. Dar nu ar trebui să fie dat în mod vag sau primit pur și simplu pentru că făcătorul greșit o cere. Iertarea ar trebui să apară atunci când persoana rănită a decis să se vindece. Iar iertătorul poate decide să ierte, dar apoi să plece mai degrabă decât să se angajeze din nou.Și nu este nimic în neregulă cu asta.Nu trebuie să rămâi cu cineva care ți-a făcut rău, doar pentru că îi pare rău.

loading...

Add comment