Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist

Oamenii de stiinta au descoperit viermi care pot salva planeta noastra mâncând plastic

2 milioane de saci de plastic sunt utilizați în întreaga lume în fiecare minut. E greu de imaginat grămezile de plastic care se acumulează de-a lungul anilor. Oamenii de știință încearcă să găsească o soluție, iar guvernele introduc cote pentru utilizarea materialelor plastice. Cu toate acestea, această problemă rămâne gravă până în prezent. Dar situația poate fi schimbată cu ajutorul unor viermi viermi.Această descoperire neașteptată a împins oamenii de știință să facă cercetări și au obținut rezultate pozitive neașteptate. Au descoperit o specie de vierme mic dar puternic, care poate deveni un erou și ne poate curăța planeta de deșeurile de plastic.

Acest vierme care ne poate ajuta să luptăm cu gunoi de plastic este, de fapt, o omidă numită vierme de ceară.Parazitează coloniile de albine și mănâncă ceară.Viermele este de asemenea util în cercetarea pe animale, deoarece poate înlocui mamiferele în unele experimente. Și, după cum deja știm, s-a găsit recent a fi util la prevenirea distrugerii planetei.

Faptul că omida poate digera plastic a fost descoperită accidental. Profesorul Federica Bertocchini, apicultor, a pus ceara într-o pungă de plastic și apoi a găsit numeroase găuri în ea mai târziu. Împreună cu alți oameni de știință, Paolo Bombelli și Christopher J. Howe, el a decis să efectueze cercetări bazate pe incidentul cu sacul de plastic folosind 100 de viermi.Au pus viermii în saci de cumpărături din plastic și au început să apară gauri după 40 de minute. După 12 ore masa de plastic a scăzut cu 92 mg . Pentru a înțelege, viermii au distrus efectiv legăturile chimice din materialul de plastic și nu doar l-au rupt.

Oamenii de știință cred că secretul se află într-o enzimă din interiorul viermilor care îi ajută să-i digeră plasticul. În plus, ei mănâncă deja ceară, care este un „plastic natural”.

După ce cercetătorii izolează și înțeleg ce este enzima și cum are loc procesul de digestie în vierme, vor fi cu un pas mai aproape de rezolvarea problemei gunoiului de plastic.Până atunci noi trebuie să avem grijă de planeta noastră.

loading...

Add comment