Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist

Să iubești omul,dar să nu-ți pui nădejdea în el,ci doar în Dumnezeu

Există multe lucruri la care tindem să sperăm în viață.Mulți dintre noi avem speranțe atât pentru prezent, cât și pentru viitor.Speranța este ceea ce ține pe linia de plutire în viață, indiferent cu ce se confruntă.Fără speranță, ar fi mulți care nu vor putea suporta provocările cu care se confruntă în viață. Mulți oameni nu și-ar urmări niciodată visele, dacă nu ar avea nicio speranță că ele ar putea să se împlinească.

Când citiți Cuvântul lui Dumnezeu, veți vedea că speranța este absolut ceva ce trebuie să avem în această viață.Voința lui Dumnezeu este că întotdeauna avem credință și speranță în El.Dar uneori, greșim.Poate vă dați seama că în loc să sperați în Dumnezeu, ați plasat greșit, toată nădejdea în cineva sau în ceva, pentru a „face să se întâmple”.

Biblia spune: „Este mai bine să ai încredere în Domnul decât să ai încredere în om” (Psalmul 118: 8). Cu toții păstrăm o anumită măsură de speranță în prietenii, familie, soții, rude și alții, în poziții care să ne ajute sau să fim în conformitate cu așteptările noastre față de aceștia. Când acești oameni nu reușesc să facă ceea ce ne așteptam să facă, aceasta provoacă multă dezamăgire, răni și chiar mânie.

Acest lucru se întâmpla un moment dat poate tuturor.Sperăm în Domnul, dar, în realitate, punem mai mult accentul pe alți oameni sau pe propriile noastre abilități.Ne punem încrederea într-o persoană și sfârșim prin a fi dezamăgiți atunci când se produce opusul.Trebuie să ne rugăm și să credem în credința noastră, asigurându-ne totodată că ne vom plasa nădejdea și încrederea completă în Domnul. Putem preveni multă frustrare, angoasă și dezamăgire sperând în Dumnezeu, decât în locul omului.Omul va dezamăgi, dar Dumnezeu nu ne va da greș niciodată sau nu ne va dezamăgi. Biblia spune: „Cei care speră în mine nu vor fi dezamăgiți” (Isaia 49:23).Asta înseamnă că, chiar și atunci când lucrurile nu se vor dovedi așa cum era de așteptat, vei continua să speri în Dumnezeu, știind că El te iubește și dorește ce este mai bun pentru tine.În cartea Romanilor, scrie: „… Speranța nu dezamăgește, deoarece dragostea lui Dumnezeu a fost vărsată în inimile noastre de Duhul Sfânt care ne-a fost dat.” (Romani 5: 5).

loading...

Add comment