Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist

Batranica de 83 de ani care inca lucreaza – Sa fie acesta secretul longevitatii?

„Nu vin tinerii în locul meu pe leafă mică“

Sofia Chitoran lucreaza deja de 40 de ani la scoala din satul Leurda, judetul Gorj.
Programul ei incepe la ora 5 dimineata, face curatenie in salile de curs si in curtea scolii.
Ea lucreaza zilnic 3 ore de la 5 la 8 dimineata inainte sa ajunga copii la cursuri si castiga 440 lei pe luna la care se mai adauga o pensie de 600 lei pentru ca a muncit la CAP in tinerete.

„Mă scol şi fac curat la copii, pentru că mi-au fost dragi copiii, sunt mici, frumoşi şi curaţi. Îmi mai spun şi câte o poezie. Îi mai întreb şi câte degete au la o mână. Pot să mai muncesc. Cât o să mai am zile o să lucrez. De dimineaţa, la ora 5,00, când ajung, fac focul, după care mă apuc şi mătur mochetele. Apoi, ud mătura şi dau ca să nu fie praf. Şterg măsuţele cu scăunelele. Mai fac curat şi prin curte, la locul de joacă. Apoi, aştept să vină copiii. Doamna (n.r. – educatoarea) vine la ora 8,00“, a povestit octogenara pentru jurnalistii de la Adevarul.

Desi lucreaza la gradinita din anul 1979 ea spune ca inca se simte in putere si nu se plange de nimic, ba chiar este de parere ca acesta este secretul unei vieti lungi.

loading...

Add comment