Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist

Tânăr român premiat de regina Angliei pentru rezultate deosebite la învățătură

Cornel Micu, elev la Colegiul Imperial din Londra, a primit medalia de aur înmânată de către regina Elisabeta a II-a, care este oferită anual celor cu rezultate deosebite.Ceremonia a avut loc într-una din camerele Palatului Regal Sandringham.Întreaga sa familie a fost invitată.

Tânărul român,originar din comuna Ghidici, județul Dolj, locuiește în Londra și studiază în prezent Informatică la Imperial College London.Băiatul a primit notele maxime la matematică, informatică și italiană, obținând astfel premiul acordat de regina Angliei.La prezentare, tânărului român i s-au alăturat fratele mai mic Carlo și părinții săi Cristian și Adriana, care lucrează amandoi în sistemul medical din Maria Britanie.Părintii săi au fost foarte fericiți și mândri de fiul lor în acea zi specială în care au întânit-o pe regină.Cornel însă, a ales să nu urmeze o carieră medicală la fel ca părinții săi și în schimb studiază un Master în Inteligență Artificială.

„Este o onoare și nu credeam că voi avea vreodată această oportunitate. Este într-adevăr suprarealist ”, a spus Cornel după ce a primit premiul.

Asistent principal, Chris Teanby crede că Cornel este un elev excelent și un exemplu de student la Colegiul Imperial din Londra.„ Este un tânăr muncitor, inteligent, care nu numai că a muncit foarte mult, dar a ajutat și alți studenți”, a spus Chris.

Cornel s-a mutat în Marea Britanie împreună cu familia sa în 2016 și a început studiile la Academia King Edward VII.Avea nevoie doar să studieze câteva luni pentru a termina liceul.Cornel a avut cele mai bune rezultate din cei 300 de studenți. El a fost ales să fie premiat nu numai pentru rezultatele sale, ci și pentru activitățile extracurriculare, cum ar fi voluntariatul pentru predarea limbii engleze și matematica.Nu multe persoane ajung să o întâlnească pe Regina Regatului Unit și majoritatea sunt celebre: vedete de film, fotbaliști, politicieni. Tânărul român speră să-și continue studiile și apoi să continue cariera în acest domeniu după absolvire.

loading...

Add comment