Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist

„Învață să nu mai pui totul la suflet și vei suferi mai puțin”

Viața poate fi agitată, iar uneori haosul ne înconjoară din toate direcțiile.Suntem prinși în probleme și nu mai știm cum să scăpăm de ele.Dar doar pentru că lumea din jurul nostru este în dezordine, nu înseamnă că și noi trebuie să fim așa. Există totuși o modalitate de a rămâne sănătos în vremuri nebunești. Spun că poți scăpa de toată nebunia din interiorul tău creat de alții, de trecutul și de evenimentele incontrolabile dacă ști cum să o faci.Doar prin a fi un simplu martor al gândurilor tale.

Este vorba despre a sta în tăcere și a asista la gândurile care vă trec. Doar asistați la început, nu interferați și nici măcar nu judecați, deoarece judecând prea repede ați pierdut martorul pur. În momentul în care te grăbești să spui, „asta este bine” sau „acest lucru este rău”, ai sărit deja cu capul întâi în haos.Este nevoie de puțin timp pentru a crea un decalaj între martorul gândurilor și reacția ta la acestea. Cu toate acestea, odată ce golul este acolo, sunteți într-o mare surpriză – că nu sunteți gândurile în sine, nici haosul care nu le influențează. Sunteți martorul, un observator, care este capabil să vă răzgândească și să se ridice deasupra tulburărilor.

Iar acest proces de vizionare a gândurilor este însăși alchimia adevăratei atenții. Pentru că pe măsură ce devii din ce în ce mai adânc înrădăcinat în marturie, gândurile haotice încep să dispară. Te gândești, dar mintea este goală de o vorbă fără sens.Așadar, devii, poate pentru prima dată, o ființă umană necondiționată, sănătoasă, cu adevărat liberă.Mai exact, înveți să nu mai pui la suflet tot.

Nu mai da atâta atenție lucrurilor mici, care nu contează cu adevărat.Nu asculta de gura lumii, nu te privește ce gândesc alții despre tine.Nu îți pierde timp din viață și energie pentru a-ți bate capul cu lucruri inutile.Concentrează-te pe ceea ce iubești și hrănește-ți sufletul cu iubire și bunătate.Învață să nu mai pui totul la suflet și vei suferi mai puțin.Fă din pace minții cel mai înalt scop al tău și nu lăsa pe nimeni să ajungă acolo.Nu lăsa pe nimeni să-ți perturbe liniștea și pacea interioară.

loading...

Add comment