Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist

Povestea lui Alex, copilul de 11 ani care vinde urzici pentru a-și ajuta familia

Alex, un băiat în vârstă de 11 ani, din satul Blândești, vinde urzici în Piața Centrală din Botoșani, pentru a-și ajuta mama și cei patru frați ai săi mai mici. Deși este doar un copil, el încearcă să facă tot ce poate, pentru a-și ajuta familia săracă.Tatăl său a murit din cauza alcoolului, iar mama sa a rămas fără loc de muncă și singură cu cinci copii.Băiatul a povestit jurnaliștilor din Botoșani că se învoiește de la școală în zilele de sărbătoare pentru a merge în piață să vândă urzici, deoarece atunci este mai multă lume în piață și vinde mai multe decât în orice altă zi.Din vânzare urzicilor el spune că face într-o zi, în jur de 50 de lei, maxim 100 de lei.Și că acești bani îi împarte cu mama și toți frații săi.Dar, de obicei, ajung doar pentru a putea cumpăra mâncare.

„Cel mai mare vis al meu este să găsească mama de lucru. Acum am venit să facem bani ca să poată să se angajeze și după aceea nu mai venim. Mama a lucrat la croitorie”, a spus Alex. Mama lui a fost croitorească și a rămas fără loc de muncă recent, iar acum caută cu disperare orice, pentru a putea munci să-și întrețină familia.

Deși băiatul este la vârsta la care ar trebui să-l preocupe școala, pentru a-și forma un viitor, din păcate acesta muncește pentru a-și ajuta familia.El își riscă viața și merge singur în pădure pentru a culege urzici, pe care apoi le vinde cu 2 lei punga. Astfel poate asigura mamei și fraților săi pâinea zilnică.Nu se plânge niciodată de situația sa și luptă zi de zi.Nu se lamentează și nu cârcnește pentru ceea ce face, în dorința de a-și ajuta familia.El nu visează la telefoane sau tablete performante, el visează ca mama lui să-și găsească un loc de muncă, să aibă ce mânca zilnic și să se poată duce la școală, la fel ca și colegii săi.

Mama copiilor se numește Ana Crăciun și locuiește în satul Cerchejeni, comuna Blândești.

loading...

Add comment