Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist

Iubirea dintre bunică și nepoțel e veșnică și nemărginită

În calitate de părinți, am auzit cu toții despre importanța relației dintre bunică și nepoțel în dezvoltarea socială și emoțională a copiilor. Există nenumărate studii de cercetare și statistici de susținere care evidențiază numeroasele beneficii care vin din aceatsă legătură puternică dintre bunică și nepoțel.Această relație are un impact pozitiv supra fericirii și bunăstării întregii familii.Mai simplu spus, a avea bunici în jur este bun pentru toată lumea. Dar o legătură strânsă între un nepot și bunica sa, este benefică pentru ambele părți ale relației și iată de ce:

Bunicii au cu adevărat impact asupra vieții nepoților lor.
Studiile arată că 9 din 10 nepoți adulți simt că bunicii lor au influențat credințele și valorile lor. Perspectiva unui copil despre ceea ce constituie o relație sănătoasă și normală este determinată de relația pe care o are cu un bunic. Prin contactul regulat, un sentiment de intimitate emoțională și un sprijin de neclintit, copiii pot experimenta cum ar trebui să arate o relație adevărată și pozitivă.

Bunicii reduc stresul nepoților.
Un studiu realizat în 2014 la Boston College a constatat că „o relație strânsă emoțional între bunic și nepot este asociată cu mai puține simptome de depresie pentru ambele generații.” Pentru copii, a avea bunici în jur înseamnă a avea tovarășii perfecti cu care să se joace și să se distreze. Bunicii sunt unii dintre cei mai buni parteneri când vine vorba de utilizarea creativității și a imaginației pentru a descoperi minunile vieții. Și la rândul lor, cei mai mulți bunici își iubesc cu adevărat rolul. Potrivit American Grandparents Association, 72% dintre bunici consideră că a fi bunic este cel mai important și satisfăcător lucru din viața lor.

Bunicii oferă un sentiment de securitate.
Mai ales în perioadele grele, un strat suplimentar de sprijin poate face o diferență mare în viața unui copil. Studiile au arătat că relațiile strânse dintre bunică și nepoți în perioada adolescenței sunt asociate cu probleme comportamentale și emoționale mai puține și cu mai puține dificultăți sociale cu semenii. Bunicii oferă o ureche în plus atunci când copiii au nevoie de cineva cu care să vorbească, pentru că uneori copiii găsesc mai ușor să se deschidă și să împărtășească dificultățile și problemele cu bunicii.

Iubirea dintre bunică și nepoțel e veșnică și nemărginită.
Bunicii sunt o resursă valoroasă pentru nepoți pentru că au atât de multe povești și experiențe din propriile vieți de împărtășit. De multe ori copiii vor asculta bunicii chiar și atunci când nu ascultă de părinți sau de alți adulți. Bunicii oferă, de asemenea, o legătură cu moștenirea culturală și istoricul familiei. Copiii înțeleg mai multe despre cine sunt și de unde provin prin legătura lor cu bunicii.Iubirea dintre aceștia este veșnică și nemărginită.

loading...

Add comment