Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist

7 motive științifice care dovedesc cât de benefic este să deții o pisică.

Cu siguranță este plină lumea de iubitori de pisici.Iubim pisicile, tu iubești pisicile și internetul iubește cu siguranță pisicile.Și cum să nu o faci? Doar sunt minunate.Unii oameni se pot descrie chiar pe ei înșiși ca fiind pisici. Știai că deținerea unei pisici este bună și pentru tine? Iată în continuare 7 mmotive de sănătate și fericire pentru care ar trebui să ai o prietenă felină.

 1. Reduc riscul de boli de inimă.
  Un nou studiu arată că proprietarii de pisici sunt mai puțin susceptibili de a muri de un atac de cord și alte boli cardiovasculare decât persoanele care nu au avut niciodată o pisică de companie.Constatările au rezultat dintr-o analiză a datelor privind aproape 4.500 de bărbați și femei, cu vârste cuprinse între 30 și 75 de ani, care au participat la studiul național de examinare a sănătății și nutriției. Toți erau lipsiți de boli cardiovasculare când au intrat în studiu.În comparație cu proprietarii de pisici, persoanele care nu au avut niciodată o pisică de companie au fost cu 40% mai predispuse să moară de un atac de cord pe parcursul perioadei de studiu de 20 de ani. Au fost, de asemenea, cu 30% mai predispuse să moară de orice boală cardiovasculară, inclusiv accident vascular cerebral, insuficiență cardiacă și boli cronice de inimă.
 2. Pisicile pot ajuta copiii cu autism.
  Cercetătorii de la Universitatea din Missouri au descoperit că interacțiunea socială a copiilor cu autism s-a îmbunătățit dramatic în jurul animalelor de companie. În studiu, jumătate din familiile care au participat au avut pisici, părinții raportând atașamente puternice care se formează între ei și copiii lor. „Aceste tipuri de abilități sociale sunt de obicei dificile pentru copiii cu autism”, a spus Gretchen Carlisle, cercetător la Centrul de cercetare pentru interacțiunea om-animal.
 3. Vă pot ajuta să vă găsiți mai ușor admiratori.
  Cercetările efectuate de Dr. June Nicolls, cercetător principal în domeniul animalelor de companie, au descoperit că femeile erau mai susceptibile de a fi atrase de bărbații cu animale de companie. În plus, 90% dintre femeile singure au chestionat, deși bărbații cu pisici au fost mai drăguți și mai îngrijitori. O modalitate de a obține o întâlnire, presupun.
 4. Copiii care cresc cu pisici în casă vor avea mai puține infecții și probleme respiratorii.
  Se pare că pisicile pot ajuta copiii să lupte împotriva infecțiilor. Acest studiu al câinilor și pisicilor a dezvăluit că contactul cu aceste animale de companie în primul an de viață poate întări sistemul imunitar al copiilor, în special împotriva bolilor respiratorii. Cercetătorii au concluzionat că vă poate oferi o apărare mai bună împotriva bolilor din copilărie.
 5. Nu veți mai face alergii.
  Copiii care sunt expuși la alergeni de pisică sunt mult mai bine. Copiii din mediul urban cu cea mai mare expunere la alergeni și bacterii au dezvoltat o mai bună sensibilizare la alergii. Cei expuși la pisici, gândaci și rozătoare de șobolan au fost în primul an au fost mai puțin probabil să dezvolte alergii.
 6. Au un impact pozitiv asupra sănătății mintale.
  Într-un sondaj realizat de Cats Protection în 600 de persoane, în care jumătate au avut probleme de sănătate mintală, 87% dintre proprietarii de pisici au considerat că animalele lor de companie au un impact pozitiv asupra bunăstării lor. 76 la sută au declarat, de asemenea, că le este mai ușor să facă față stresului de zi cu zi datorită pisicilor.
 7. Pisicile îmbunătățesc abilitățile de comunicare.
  Veți comunica mult mai ușor cu cei din jur, deoarece aveți acasă o pisică cu care comunicați zi de zi.Pisicile trezesc interesul oamenilor din jurul lor și îmbunătățesc capacitatea de comunicare.
loading...

Add comment