Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist

Pancreasul, un organ vital – Iată cele mai ignorate simptome ale unui pancreas bolnav

Pancreasul, denumit și „organul ascuns” este localizat în cavitatea abdominală și este un organ lung, plat, care produce enzime și hormoni care ajută la digestie. Adesea, simptomele unui pancreas bolnav nu sunt observabile până când boala este în stadii avansate, dar dacă observați oricare dintre următoarele semne și simptome asociate cu cancerul de pancreas, adresați-vă medicului dumneavoastră.

Scaunul tău arată ciudat.


Dacă observi că scaunul tău are o culoare deschisă și plutitoare, acesta este un semn al absorbției slabe a nutrienților.Enzimele pe care le produce pancreasul te ajută să digere grăsimile din alimentația ta.Alături de descompunerea grăsimilor, pancreasul vă ajută corpul să absoarbă vitaminele solubile în grăsimi precum A, E și K, spune el.

Atunci când boala pancreatică se încurcă cu capacitatea organului tău de a fabrica în mod corespunzător acele enzime, rezultatul este fecalele care par mai palide și mai puțin dense.

Aveti dureri abdominale.


Durerea abdominală este unul dintre cele mai frecvente simptome ale cancerului pancreatic și pancreatită acută, care este un tip de inflamație mortală. Dar acea durere se manifestă în moduri diferite în funcție de starea de bază.Dacă durerea pare să înceapă în mijlocul tău înainte de a „radia” în partea de jos sau a spatelui – și dacă persistă săptămâni întregi, acesta poate fi un semn al cancerului de pancreas.Pe de altă parte, dacă durerea apare brusc și este intensă și concentrată în mijlocul abdomenului, acesta este tipul asociat cu pancreatita acută.

Apariția diabetului.


Pancreasul dvs. produce hormoni care vă ajută să controlați producția de insulină din corp, precum și nivelul de zahăr din sânge. Când pancreasul este insuflat, este frecvent ca bolnavii să dezvolte diabet de tip 2. Dacă greutatea dvs. este sub control și mâncați o dietă sănătoasă, un nou diagnostic de diabet ar trebui să conducă la o examinare mai atentă a pancreasului.Același lucru este valabil și pentru un bolnav de diabet care, brusc, își găsește boala greu de gestionat.

Stări de greață după ce mancați.


Greața și vărsăturile sunt simptome de care trebuie să aveți grijă – în special dacă ați consumat alimente grase.Din nou, deoarece pancreasul dvs. produce enzime care vă ajută sistemul digestiv să descompună grăsimile, bolile care se încurcă cu pancreasul tind să se încurce cu capacitățile de digestie a grăsimilor corpului, ceea ce duce la greață.Hamburgerii sunt adesea declanșatori de greață, la fel și pizza,avocado și nucile.Pancreatita este mai probabilă decât cancerul pancreatic să conducă la vărsături bruște și greață.

Vă confruntați cu pierderi în greutate.


O pierdere în greutate bruscă s-ar putea datora problemelor digestive asociate cancerului sau bolii pancreatice.Problemele tiroidiene și unele alte condiții de sănătate pot explica, de asemenea, pierderea rapidă în greutate. În orice caz, trebuie să mergeți la medic.

loading...

Add comment