Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist

Usturoi MURAT – 4 căței pot înlocui o doză de ANTIBIOTICE, fără să irite stomacul sau să creeze o respirație neplăcută (rețetă)

Usturoiul crud este o armă deosebit de puternică împotriva îmbolnăvirilor de tot felul și o metodă naturală de păstrare a sănătății.

Este eficient împotriva unei game variate de microbi dăunători: virusuri, fungi (ciuperci) și bacterii care produc infecții și diverse boli. Din acest motiv, usturoiul este adesea folosit ca o alternativă naturală la antibioticele de sinteză.

Poate fi considerat chiar superior antibioticelor convenționale deoarece spre deosebire de acestea, nu distruge bacteriile intestinale bune și nu produce dezechilibre ale florei intestinale benefice. Pentru a crește și mai mult potența acestuia împotriva bolilor putem apela la această rețetă simplă de usturoi murat. Legumele fermentate sunt renumite pentru proprietățile lor terapeutice remarcabile.

Spre deosebire de usturoiul crud, usturoiul murat nu mai este atât de iute la gust și nu lasă în urmă o respirație respingătoare. În schimb, păstrează aceleași calități nutriționale și curative, căpătând în plus numeroase bacterii bune și enzime valoroase pentru sănătate.

Numeroși experți recomandă consumul a 1-2 căței de usturoi pe zi pentru prevenirea bolilor. Alții ne sfătuiesc să consumăm o căpățână întreagă pe zi, câte un cățel pe oră în prima parte a zilei, până când boala sau infecția slăbește. Usturoiul murat este mult mai practic. Este mai ușor de supt în cazul unei dureri în gât, și mai plăcut pentru copiii sensibili. Este la fel de eficient ca și usturoiul crud, dar nu așa de puternic la gust și mult mai blând asupra stomacului.

Pentru sirop: turnați oțetul într-o cratiță. Adăugați o cantitate egală de miere și încălziți amestecul la foc mic. Turnați soluția obținută peste usturoiul din borcan și închideți ermetic. Lăsați borcanul să stea încă 3-4 săptămâni. Păstrați siropul în sticle închise la culoare, la frigider. Rezistă un an sau chiar mai mult.

Usturoi murat cu sare – rețetă
Ingrediente
• 5-6 căpățâni de usturoi
• 470 ml de apă
• 1 lingură de sare de mare Preparare Decojiți cățeii de usturoi și puneți-i într-un borcan. Amestecați apa cu sarea și turnați saramura obținută peste usturoi. Lăsați cel puțin 2,4 cm de spațiu pentru aer la gura borcanului. Închideți ermetic și lăsați-l să stea într-un loc răcoros timp de 30 de zile. Etichetați cu data preparării. După o lună, mutați borcanul în frigider. Deschideți borcanul deasupra chiuvetei.

Consumați usturoiul murat ca atare, sau la masă, cu diferite preparate culinare. Este posibil ca usturoiul să se înverzească sau să devină albastru la culoare. Nu vă speriați, nu s-a stricat. Compuși sulfurici din usturoi reacționează cu cuprul din apă, cauzând o culoare albăstruie sau albastră-verzuie.

Sursa: https://lataifas.ro/retete-naturiste/109838/usturoi-murat-4-catei-pot-inlocui-o-doza-de-antibiotice-fara-sa-irite-stomacul-sau-sa-creeze-o-respiratie-neplacuta-reteta/

loading...

Add comment