Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist

Tibi Ușeriu a început ultramaratonul de la Cercul Polar

Tibi Ușeriu s-a ambiționat foarte tare și a început duminica ultramaratonul Yukon Arctic din Whitehorse, Canada.El a ales să-și depășească limitele și să parcurgă cei 700 de kilometri în condiții foarte grele.Evenimentul va fi transmis în întregime în timp real pe internet, unde îl putem susține pe Tibi, care se va întrece cu încă 70 de sportivi din întreaga lume.

Se pare că încă din 2013 nimeni nu a mai reușit să ducă la bun sfârșit aceasta cursă infernală de 700 de km. Recordul a fost dețin în 2013 de către un danez.Acesta a reușit să parcurgă întreg traseul în 186 de ore și 50 de minute.Se spune că traseul este foarte greu, deoarece temperaturile coboară spre minus 40 de grade Celsius.

Tibi este foarte încrezător că poate și că se va adapta situației, indiferent cât de greu și dificil va fi. Ultramaratonistul român de 45 de ani este foarte ambițios. Recent a căștigat pentru a treia oară Ultra-Maratonul Arctic 6633, cel mai greu maraton din lume. El a luptat cu toată ființa lui și a reușit.Și aici la Yukon Arctic Ultra s-a întâlnit cu câțiva foști concurenți de la Ultra-Maratonul Arctic 6633.

Traseul de la Yukon Arctic Ultra va fi foarte dificil, deoarece e prin păduri și dealuri. Cursa este foarte lungă și grea încât se poate întâmpla orice. Anul trecut, la aceeasi cursă, doi sportivi s-au pierdut pe drum și au suferit degeraturi atât de îngrozitoare încât medicii nu au avut de ales și le-au amputat mâinile și picioarele.

Ei bine, noi îi urăm mult noroc și îndemânare lui Tibi Ușeriu și sperăm să auzim că el va fi marele câștigător al ultramaratonului de la Cercul Polar. Dorința românului este să promoveze cu această ocazie proiectul ″Via Transilvanica″⁣ – o cale de drumeție de 1000 de kilometri, care va lega 10 județe ale țării.

loading...

Add comment