Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist

România a decretat stare de urgență începând de luni

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat stare de urgenţă începând de săptămâna viitoare.Aceste măsuri au fost luate în urma epidemiei cu Coronavirus.Guvernul bulgar a decretat, deja, starea de urgenţă, Italia e în carantină, iar Japonia pregăteşte deja măsuri drastice în acest sens.Numărul de persoane diagnosticate cu Covid-19 în România a ajuns la 109, iar toate spitalele de boli infecțioase din țară vor trata începând de acum doar cazurile de infecții cauzate de coronavirus.

„Starea de asediu şi starea de urgenţă sunt măsuri excepţionale care se instituie în cazuri determinate de apariţia unor pericole grave la adresa apărării ţării şi siguranţei naţionale sau a democraţiei constituţionale ori pentru prevenirea, limitarea şi înlăturarea urmărilor unor dezastre”.

„În acest fel, Guvernul va avea posibilitatea să aloce mai mulţi bani domeniului sănătăţii, mai mulţi bani pentru medicamente, mai mulţi bani pentru aparatura medicală absolut necesară. În acelaşi fel, această situaţie va permite să se realizeze achiziţii într-un timp foarte scurt cu proceduri simplificate punând astfel la dispoziţia Guvernului toate instrumentele necesare pentru a gestiona în modul cel mai eficient criza generată de coronavirus”, a explicat Iohannis.

„Autoritățile își fac treabă, Guvernul și-a făcut treabă și până acum foarte bine. Dar singuri nu vom reuși să facem decât o parte din treabă care trebuie făcută. Avem nevoie de voi, dragi români, avem nevoie de voi că să respectați îndrumările, indicațiile autorităților, regulile de igiena care sunt transmise pe canalele publice și da, avem nevoie să evitați contactele care nu sunt absolut necesare. Da, avem nevoie să va informați corect, din surse publice, direct de la autorități. Pentru a veni în sprijinul părinților, care au copii de vârstă școlară, am promulgat astăzi legea care le permite părinților, în condiții speciale, să stea acasă. Împreună și numai împreună vom reuși să trecem cu bine și peste această criză”,a mai spus Iohannis.

Starea de urgență se poate institui pentru o perioadă de cel mult 30 de zile.Iar responsabilul de gestionarea măsurilor, în cazul instituirii stării de urgenţă, revine, în principal, Ministerului de Interne. Este foarte important că măsurile care vor fi luate să fie luate la timp și să se oprească această pandemie de Covid-19, din această cauză s-a declarat starea de urgență.

loading...

Add comment