Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist

Dragoste de mamă: O femeie în vârstă de 77 de ani își poartă fiul paralizat în spate!

În urmă cu 59 de ani, Olga Boskovich din satul sârb Musich l-a născut pe unicul ei copil, pe nume Predrag. Iubitul Olgăi a fugit în oraș imediat ce a aflat despre sarcina ei și nu a mai apărut în viața lor.Toate rudele erau împotriva tinerei, dar ea a decis ferm să devină mamă, deși știa foarte bine câte greutăți o așteaptă.

Fiul ei, Predrag Boskovic, se luptă cu paralizia cerebrală încă de la naștere. Oriunde a reușit să ajungă, a ajuns pe umerii mamei sale, căreia îi datorează totul.

Pentru a-i oferi posibilitate fiului să fie parte a societății și să se dezvolte, femeia a decis că el are nevoie să învețe și îl ducea la școală în spate.

L-am dus la școală timp de patru ani, atât iarna, cât și vara „, își amintește Olga.

Nici Predrag însuși nu a renunțat. Are un atelier de sculptură în lemn în fața pridvorului casei în care s-a născut. A apelat la acest meșteșug acum 30 de ani. Tot ce vede este capabil să creeze cu o singură mână și a învățat meșteșugul de la un tâmplar bătrân

„Mi-am furat un pic din meșteșugul meu și, de asemenea, par să am un pic de talent pentru el. Se află într-un fel în mine, într-un colț. Și-l iubesc, probabil de aceea mă pricep la asta. Când Termin ceva, este un succes pentru mine „, a spus Predrag.

Nici o tehnică nu-i este străină: gravură, decupaj, pirografie. Fiecare articol care iese din atelierul său este o nouă ispravă.

Acum, în casa veche de 120 de ani, Predrag trăiește înconjurat de lucrurile pe care le-a creat.

Olga are deja 77 de ani și recunoaște că, odată cu vârsta, îi este din ce în ce mai greu să facă față îndatoririlor ei de zi cu zi, dar și mai greu îi este să se gândească la momentul în care va pleca și Predrag va rămâne în voia soartei.

loading...

Add comment